AcasăSOCIALCartea electronică de identitate intră, de azi, şi în România. Iată ce...

Cartea electronică de identitate intră, de azi, şi în România. Iată ce avantaje vor avea posesorii ei!

cartea electronica de identitateCartea electronică de identitate intră, de azi, şi în România. Iată ce avantaje vor avea posesorii ei!

Lucian Bode a anunţat, luni, începerea programului pilot privind emiterea cărţii de identitate electronică în cadrul unui proiect pilot desfăşurat în Cluj-Napoca.

Astăzi dăm startul emiterii cărţii de identitate electronică în cadrul unui proiect pilot, pentru care am ales municipiul Cluj-Napoca.

Am găsit aici deschidere din partea domnului primar, Emil Boc, din partea echipei domniei sale, pentru implementarea acestui proiect pilot şi pentru acest lucru le mulţumesc, pentru interesul manifestat pentru acest proiect pilot”, a declarat Lucian Bode la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Cluj-Napoca.

Ce avantaje vor avea posesorii ei?

Cei care optează pentru acest format trebuie să știe că noul document va înlocui cartea de identitate aflată în circulație din 1997 în mod treptat, până în august 2031.

Cartea electronică de identitate este recunoscută în străinătate și facilitează accesul la servicii publice prin preluarea funcționalității cardului de sănătate și implementarea unor servicii electronice de administrație publică.

Poate fi solicitată de către părinți sau tutori încă de la nașterea copilului Astfel, documentul va înlocui și certificatul de naștere. Totodată, aceasta conține elemente suplimentare de siguranță.

De ce la Cluj?

Cluj-Napoca a devenit un hub IT, ”un veritabil Silicon Valley de Transilvania, un loc atractiv pentru start up-uri și pentru investiții importante care aduc cu siguranță o valoare adăugată mare în comunitate”, a spus Bode.

În primele două luni vor fi eliberate doar câteva zeci de astfel de documente, totuși, ”doar câțiva norocoși” le vor primi după cum spune un angajat al Primăriei.

Aceasta deoarece procedura poate fi efectuată la un singur ghișeu echipat cu infrastructura necesară și, deși e vorba de un document electronic, acesta e cât se poate de fizic, are dimensiunile permisului de conducere și e echipat cu un cip electronic.

author avatar
Andrei Ștefan
495 afisari

7 COMENTARII

  1. Administratia: aceasta conține elemente suplimentare de siguranță.
    Hackerul: hahahahaha

  2. alti bani alta distractie….
    Oare in viitor ce mai scot? Un nou tip de permis de conducere auto? un nou tip de pasaport? sau ce?
    Dar daca zic sefi UE ne executam sa traiti !

  3. alti bani alta distractie….
    Oare in viitor ce mai scot? Un nou tip de permis de conducere auto? un nou tip de pasaport? sau ce?
    Dar daca zic sefi UE ne executam sa traiti !

  4. Sa vedem ce o sa faceti daca la o spargere o sa va gaseasca si voua amprentele dupa ce ati atins vreo tejghea sau pahar sau clanta….. sau cand va vor gasi amprentele pe vreun bancomat spart sau in vreo casa sau masina intr-o investigatie legata de vreo crima sau alte infractiuni!!!!! Avand amprentele voastre in baza de date ce credeti ca o sa se intample?
    Va arunca astia momeli legate de dimensiuni si birocratie mai putina dar aveti creierii atat de obositi incat nu vedeti ca marele castig al statelor este acela de a controla si mai puternic masele de oameni!

  5. Sa va vedem cum o sa reactionati cand o sa vi se dea vietile peste cap in cazul unei cercetari de amploare, pana o sa se gaseasca adevaratul vinovat ” daca o sa se gaseasca „.
    Pentru mine este clar, odata cu atingerea datei limita de a calatori in UE pe baza CI clasic o sa zic bye bye iesirii din tara, asta daca nu vor exista si tari din afara UE care vor accepta posesori de CI si Pasapoarte clasice ca nici pasaport biometric nu voi accepta tot din aceleasi considerente.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger