AcasăSOCIALCare sunt noile condiții pentru organizarea nunților. Intră în vigoare chiar de...

Care sunt noile condiții pentru organizarea nunților. Intră în vigoare chiar de marți, 1 februarie

CNSU a adoptat, luni, o hotărâre care prevede, printre altele, situațiile în care o persoană aflată în carantină poate participa la anumite evenimente familiale, precum nunți, botezuri, începând cu 1 februarie.

Românii aflați în carantină pot cere „dezlegare” în „situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare cum ar fi afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică în program de hemodializă, fără a se limita la acestea, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării ș.a., poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative”, a transmis Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a explicat luni că participarea la căsătorie nu înseamnă că o persoană carantinată poate merge la nuntă, ci doar că poate participa la cununia legală de la starea civilă.

Nunțile, reluate din mai

Reamintim că ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila declara recent că nunțile vor putea fi reluate în condiții normale începând din luna mai.

„Am avut discuţii nu numai cu cei din industria nunţilor, am avut foarte multe discuţii în ultima perioadă cu reprezentanţi ai diversele industrii, fie că discutăm de HoReCa, de organizatorii de evenimente, mă gândesc că nu sunt doar nunţi evenimentele la care asistăm, din HoReCa, din marii retaileri, din industria alimentară şi cred că în luna martie putem avea o discuţie aplicată despre un calendar pe termen mediu măcar, încât să existe predictibilitate.

Toată lumea îşi doreşte predictibilitate, nu îşi doreşte o măsură pe care o luăm de azi pe mâine şi cred că în luna martie, când vom avea elemente concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună programul. Cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua, probabil cu anumite limitări, nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elemente de siguranţă care înseamnă o oarecare distanţare sau în cazul unor evenimente publice, nu neapărat nunţi, utilizarea măştii la tulpina Omicron este cel mai important element pentru că este o barieră mecanică care previne transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila.

author avatar
Andreea Vlad
582 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri