AcasăSOCIALCare este plafonul pentru Programul "Noua Casă", pe care Guvernul Cîţu tocmai...

Care este plafonul pentru Programul „Noua Casă”, pe care Guvernul Cîţu tocmai l-a aprobat

florin cituCare este plafonul pentru Programul "Noua Casă", pe care Guvernul Cîţu tocmai l-a aprobat

Premierul României a ieşit, vineri, cu un anunţ care, mai mult, îi va întrista pe cei care sperau să-şi achiziţioneze un imobil prin intermediul unui credit garantat de stat.

Guvernul a aprobat, vineri, plafonul garanţiilor pe 2021 pentru Programul „Noua Casă” în sumă de 1,5 miliarde de lei, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu

Plafon de 1,5 miliarde de lei

În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat hotărârea prin care se acordă plafonul pentru ‘Noua Casă’. Un program important, este ultimul an din acest program 2017 – 2021, un plafon de 1,5 miliarde de lei.

Sunt sigur că foarte mulţi români aşteptau acest program„, a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Anul trecut, plafonul de două miliarde de lei a fost aproape epuizat și garanția statului a ajuns la aproximativ 8.000 de beneficiari.

Cine beneficiază de program?

Valoarea locuințelor vechi sau consolidate care pot fi cumpărate este de 70.000 de euro, cu un avans de 5%. Pot fi achiziționate și locuințe mai scumpe, însă avansul va fi de 15%.

Prin program pot fi cumpărate case sau apartamente cu o valoare de cel mult 140.000 de euro. Pe acest segment programul nu diferă prea mult față de creditarea ipotecară normală a băncilor, care solicită un avans în zona acestui procent.

Doar faptul că riscul este împărțit cu statul reprezintă o diferență.

Nivelul de 5% se va aplica ca și până acum, pentru locuințe de până la circa 93.000 de euro.

author avatar
Andrei Ștefan