AcasăSOCIALCare e, până la urmă, starea lui Dragnea? Detalii OFICIALE din direcția...

Care e, până la urmă, starea lui Dragnea? Detalii OFICIALE din direcția spitalului Jilava  

L-a vizitat pe Liviu Dragnea. ”Starea sa de sănătate nu s-a ameliorat”

După ce recent Codrin Ștefănescu anunțase că starea de sănătate a fostului lider PSD – aflat în Penitenciarul-Spital București-Jilava, după confirmarea cu noul coronavirus – s-ar fi agravat brusc, dar și că nu s-ar fi putut lua legătura cu Liviu Dragnea, Administrația Națională a Penitenciarelor a venit cu precizări.

”Niciun pacient aflat în custodia Penitenciarului-Spital București-Jilava nu necesită îngrijiri medicale de terapie intensivă, unitatea penitenciar-spital asigurând conduita terapeutică specifică pentru forme ușoare și medii de îmbolnăvire cu COVID19. În același registru, subliniem că starea de sănătate a tuturor pacienților confirmați pozitiv SARS-CoV-2 este stabilă și nu au fost înregistrate modificări care să impună suport medical extern”, se menționează în comunicatul ANP.

Reacția vine ca urmare a unui mesaj transmis, orele trecute, de Codrin Ștefănescu, un apropiat al lui Dragnea. ”Vā anunț cā starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat! Brusc! Când a fost transferat la spitalul penitenciarului Jilava era asimptomatic. M-a sunat atunci și v-am informat pe toți!

De 2 zile nu reușim să luăm legătura cu el, iar cei de acolo refuzā sā dea orice explicație familiei, avocatului sau presei! Vā voi ține la curent când vom afla detalii!”, a scris Ștefănescu pe pagina sa oficială de Facebook.

Cum e cu comunicarea

Cât privește acest ultim aspect semnalat de către fostul secretar general al PSD-ului, cel cu ”carențele” la nivel de comunicare, ANP-ul explică exact procedurile urmate.

Referitor la componenta comunicării informațiilor referitoare la starea pacienților, subliniem că aceasta se realizează în conformitate cu prevederile Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003, a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, respectiv a Legii nr. 363/2018 privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorităţile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale şi combaterii infracţiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative şi de siguranţă, precum şi privind libera circulaţie a acestor date.

În acest sens, informațiile cu caracter confidențial (informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale) pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres. Prin solicitarea telefonică a acestei categorii de informații, nu se poate face dovada calității petentului, existând riscul diseminării unor informații confidențiale în afara cadrului legal, de natură a prejudicia interesele persoanelor vizate. Oportunitatea furnizării acestor informații se realizează în baza analizării unei cereri adresate în scris/on-line unității penitenciare, cu dovada identității petentului și îndeplinirea condiției consimțământului persoanei private de libertate”, susțin reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Anunțul făcut de iubita lui Dragnea

Tot orele trecute, Irina Tănase a dezvăluit,  într-o intervenție telefonică la Antena3, faptul că a vorbit ultima oară cu Liviu Dragnea seara trecută. ”Avea o evoluție negativă în sensul că el a ajuns la spitalul penitenciar Jilava asimptomatic și în ultimele zile a început să aibă simptome”, a susținut aceasta.

Tânăra vorbit despre problemele cu care s-ar fi confruntat, recent, Liviu Dragnea. ”Ieri, de exemplu, avea dureri musculare foarte puternice, starea aceea de oboseală, slăbiciune, care nu îți permite să faci multe lucruri, și dureri de cap. Nu avea nici probleme de respirație, nu avea nici febră”, a afirmat  Irina Tănase.

author avatar
Andrei Coman