AcasăSOCIALCare ar putea fi salvarea oamenilor care au rămas pe drumuri după...

Care ar putea fi salvarea oamenilor care au rămas pe drumuri după exploziile de la Crevedia. 14 dosare de daună deschise de victime

Victimele şi păgubiţii exploziilor de la Crevedia au deschis deja dosare de daune. Până acum, 14 la număr. Cei care au rămas fără case în urma exploziilor de la Crevedia ar putea fi despăgubiți de asigurători.

În tragedia de săptămâna trecută și-au pierdut viața 5 persoane, alte aproape 60 au fost rănite și zeci de construcții au fost avariate. Este vorba atât despre locuințe, cât și despre sedii de companii.

77 de locuinţe afectate

Doar o parte dintre locuinţele distruse de foc erau însă și protejate financiar printr-o poliță de asigurare. Din informațiile Gândul, peste 77 de locuințe au fost afectate, dar, cel mai probabil, nu aveau o poliță încheiată.

„De cele mai multe ori, pagubele cauzate de incendii sau explozii sunt considerabile, impactând proprietățile, bunurile și, foarte important, siguranța financiară a oamenilor.

În aceste situații, o asigurare facultativă pentru locuință ne poate oferi protecția de care avem nevoie, putând salva viitorul persoanelor afectate de producerea unui dezastru”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România), care a continuat:

„Chiar şi în condiţiile în care doar 1 din 5 locuinţe din România este asigurată, anul trecut, proprietarii acestora au primit despăgubiri de peste 43,3 milioane lei din partea companiilor membre UNSAR în baza asigurărilor facultative, doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii, cu peste 69% mai mult faţă de 2021, fără a lua în calcul şi despăgubirile acordate pentru pagubele cauzate de producerea altor riscuri”.

author avatar
Andrei Ștefan