Cauta

Carantina impusă de Arafat, un eșec. Numărul de cazuri a crescut

Raed Arafat a scăpat totul de sub control

O analiză a numărului de cazuri în localitățile carantinate de Raed Arafat arată că măsura nu are efect, numărul îmbolnăvirilor crescând și mai mult sau scăzând nesemnificativ. Singurele minuni s-au petrecut în Alba, dar mai ales în Sibiu, unde numărul de cazuri s-a redus suspect de abrupt cu doar trei zile înainte de ridicarea carantinei.

Medicii sunt detașați de la un spital la altul punându se în pericol funcționarea unităților sanitare

Județele Constanța și Ilfov, intrate în carantină prelungită încă din 20 noiembrie, nu și-au modificat aproape deloc rata de infectare. Mai mult, în Constanța rata de infectare a crescut de la 6,13, la data intrării în carantină, la 7,09 în 9 decembrie, 6,99 în 10 decembrie și 6,88 în 11 decembrie. În Ilfov, de la o rată de infectare de 7,89 în 20 noiembrie, s-a ajuns la 6,14 în 9 decembrie, 6,94 în 10 decembrie și 6,77 în 11 decembrie. În ce privește numărul de cazuri pe zi, în Constanța, cifrele  au crescut de la 456 în 20 noiembrie, la 520 în 9 decembrie, 510 în 10 decembrie, scăzând ușor în 11 decembrie, la 453. În județul Alba, rata infectărilor era de 6,6 în 17 noiembrie, când s-a intrat în carantină, cu 168 de cazuri pe zi și 8.050 cazuri în total. Ulterior, în 20 noiembrie, când s-au raportat 170 de cazuri pe zi și 8.656 de cazuri pe județ, rata de infectare a scăzut, în mod ciudat, la 6,2. La un număr total de 10.817 infectări și 145 de cazuri de zi, în 9 decembrie, județul Alba a fost încadrat la o rată de infectare de doar 3,58. Apoi, în 10 decembrie, cu 108 cazuri, rata a devenit 3,51, iar în 11 decembrie, cu 123 de cazuri, rata a fost de 3,34. Sibiul a înregistrat o scădere fantastică de la 8,9 rata de infectare în 20 noiembrie, până la 3,98 în 11 decembrie. De la data decretării carantinei, în 16 noiembrie, din județul Sibiu s-au raportat 5.000 de cazuri de infectări. De la 220 de cazuri în ziua de 16 noiembrie, Sibiul a înregistrat 394 de cazuri în 20 noiembrie, 128, în 9 decembrie, 136 în 10 decembrie și, brusc, a trecut la doar 67 de cazuri în 11 decembrie.

S-a renunțat la testare

Datele oficiale raportate de grupul de Comunicare Strategică arată că în România Covidul aproape a trecut. Numărul de cazuri s-a stabilizat la o medie de sub 7.000 pe zi, iar ratele de infectare sunt minime în toate județele, cu excepția Constanței, Ilfovului și Bucureștiului, care au peste 6,77. ”Nu putem avea 7.000 de cazuri la nivel național din care 2.000 în București. Avem 2.000 în București pentru că se testează. Și în țară situația e similară. Eu cred că s-a cam pierdut controlul. Ocuparea spitalelor este la refuz în țară. Nu mai este niciun pat liber. Întreaga capacitate de ATI este ocupată”, declara zilele trecute Alexandru Rafila. Și, într-adevăr, nu se testează, aceasta este singura explicație logică și asta pentru că oamenii nu au bani sau nu mai sunt dispuși să cheltuie banii pe testări. În timp ce situația în statistici este aproape roz, cu excepția paturilor ATI pline până la refuz, numărul de decese pe zi se apropie de 200. Semn că în spitale se întâmplă ceva, semn că medicii bâjbâie și că Ministerul Sănătății nu îi sprijină în niciun fel.

Rotația cadrelor

Pe lângă ordinele de carantinare pe care le dă aproape săptămânal, Raed Arafat mai are o preocupare importantă. Mutarea cadrelor. Astfel, acesta a emis și emite în continuare zeci de ordine, uneori zilnic, în care mută medicii și asistentele de la un spital la altul, de la o instituție la alta, pe criterii absolut neînțelese. Asistente medicale de la chirurgie și cardiologie și medici rezidenți în anul II de la ortopedie și traumatologie au fost detașați pentru o lună de la un spital județean de urgență la unul de boli infecțioase pentru a trata bolnavii Covid. Medici rezidenți în medicina de urgență din Iași, Oradea, Târgu-Mureș, Timișoara și Cluj au fost detașați la Spitalul Clinic de urgență București. Medici rezidenți de medicină internă și radiologie imagistică de la spitalele publice din București au fost detașați la Spitalul privat Monza Metropolitan. Asistentele medicale din spitale de obstetrică-ginecologie au fost și ele detașate în spitalele de boli infecțioase, fără ca acestea să aibă habar de o asemenea specializare.

Medicii, smulși din spitale și înfipți la DSP

De la 1 decembrie, nu mai puțin de 60 de medici cu specializare în  ortodonție, chirurgie stomatologică și maxilo-facială, chirurgie dento alveolară, protetică dentară, alergologie și imunologie clinică, medicină internă, medicina muncii, cardiologie, medicină de familie, chirurgie generală, diabet și boli de nutriție, precum și paradontologie, din toate spitalele bucureștene, au fost detașați la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, lăsând unitățile sanitare fără specialiști. Și în țară, stomatologii au fost detașați la direcțiile de sănătate publică. Totodată, medicii epidemiologi, atât de importanți în spitale, pentru crearea circuitelor, au fost detașați din unitățile sanitare la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, o măsură organizatorică, alături de celelalte, care arată dimensiunea dezastrului și haosul din sistem.

Ultimele stiri

  • Ofensivă economică europeană: 20 de bănci rusești, în pragul excluderii din SWIFT
  • Breaking news… în jurul lumii: Crize în lanț, atacuri și alianțe fragile
  • Comunicat de presă KOMORA ENGINEERING SRL
  • Călătorul aerian = vaca de muls a companiilor low cost!
  • Inspector superior din cadrul ANAF, reținut de DNA. Procurorii îl acuză de trafic de influență
  • Update. PLAN ROȘU în județul Iași: un autocar și un camion, implicate într-un grav accident/17 persoane, transportate la spital – FOTO
  • Insomnia Nu Este Doar Despre Somn: Cauze Profunde și Soluții Naturale
  • Influencerul român, noul Dumnezeu cu ring light: fără creier, dar cu like-uri divine
  • Cum va fi vremea în iunie. Estimările meteorologilor pentru prima lună de vară/Ce vești vin de la ANM
  • Dragnea spune că Ponta „a fost păcălit” să candideze: „El a avut un singur rol: să ia cât mai multe voturi de la Crin”
  • Exit mobile version