AcasăSOCIALUPDATE Carambol pe Autostrada A2: peste 40 de mașini implicate. A fost...

UPDATE Carambol pe Autostrada A2: peste 40 de mașini implicate. A fost activat planul roșu de intervenție – GALERIE FOTO

Carambol pe Autostrada A2: 20 de mașini implicate. A fost activat planul roșu de intervenție - GALERIE FOTO

Traficul pe autostrada A2 este paralizat vineri dimineață din cauza unui accident în care au fost implicate peste 40 de mașini. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

UPDATE 9.40. Potrivit ISU Constanța, au fost preluate, până la acest moment, de la locul accidentului, un număr de 17 persoane rănite. Între victime sunt și 5 copii. Toate victimele sunt conștiente și cooperante, dar au mai multe traumatisme în urma accidentului.

Șeful DSU Raed Arafat a declarat că numărul mașinilor implicate depășește 40. „Avem trei puncte unde sunt mașini accidentate, între km 172 și 183. Numărul mașinilor accidentate depășește 40. Astea sunt date preliminare. Un elicopter de la Galați va ateriza acolo, până acum nu a permis ceața. 14 persoane au fost evaluate medical, vreo 3 au fost transportate la spital. este o intervenție în curs, în dinamică. Sunt și copii, multe mașini aveau copii, oamenii mergeau în concediu”, a declarat Raed Arafat.

Ambulanţele au preluat de la locul accidentului un pacient în vârstă de 15 ani, alți doi copii şi un adult. La fața locului, medicii acordă îngrijiri unei persoane inconștiente.

„Până la această ora a fost preluat un pacient în vârstă de 15 ani, o altă ambulanță a preluat un adult și o altă persoană este inconștiență și primește îngrijiri medicale. Avem la față locului 10 ambulanțe. Avem autospeciale de stingere. Este vorba de un accident în lanț”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. Cauza accidentului ar fi fost vizibilitatea scăzută din cauza ceții.

Traficul a fost oprit

Carambolul s-a produs la kilometrul 183, în zona Medgidia, pe sensul către litoral, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme, mai ales că e vineri şi mulţi pleacă deja la mare pentru un weekend prelungit.

Șoferii sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor sau întoarcerile pe segmente de drum, unde această manevră este interzisă.

author avatar
Andreea Vlad