AcasăSOCIALCaracatița milițienilor pensionari de la Transelectrica, TUN de 22, 5 milioane euro

Caracatița milițienilor pensionari de la Transelectrica, TUN de 22, 5 milioane euro

În plină criză economică, caracatița milițienilor pensionari din fruntea Transelectrica dă un tun de 22,5 milioane de euro pe sediul din strada Olteni. Acest tun dat de conducerea Transelectrica va crește prețul energiei electrice plătit de fiecare cetățean.

 În acest moment, în mapele membrilor Directoratului Transelectrica, se află la aprobare un referat de necesitate pentru achiziționarea clădirii de birouri din strada Olteni nr. 2-4, din sectorul 3 al Capitalei, acolo unde își desfășoară activitatea compania de stat. Național va prezintă în exclusivitate acest document bombă. 

Această clădire de birouri din strada Olteni nr 2-4, situată în zona Unirii- Udriște, aparține societății comerciale Dagesh Rom SRL și este închiriată de Transelectrica din anul 2010, și nu din 2015, așa cum minte Transelectrica, chiar în acest referat de necesitate, la justificarea necesității achiziției. Menționăm că SC Dagesh Rom SRL este o companie privată, implicată în mai multe proiecte imobiliare din Capitală și este deținută și administrată de trei cetățeni israelieni- Avinoam Harel, Tzohar Gabriely și Shlomi Abecassis.

În justificarea necesității achiziției, Transelectrica precizează că sumele ce se vor cheltui cu amortizarea vor fi calculate pe o durată de viață de 50 de ani a clădirii. În același timp, în justificarea achiziției, Transelectrica ”uită” să precizeze faptul că amortizarea cheltuielilor cu achiziționarea clădirii din strada Olteni se va face direct din buzunarul cetățenilor români, prin factura pe care fiecare dintre noi o plătim pentru energia electrică. De altfel, Transelectrica a făcut deja solicitare scrisă către ANRE pentru a le fi aprobat ca prețul plătit pentru clădire, adică cele 22,5 milioane euro, să fie inclus ca și investiție în creșterea tarifului la transportul energiei electrice către consumatori. Precizăm că veridicitatea acestei informații poate fi oricând confirmată de cei din conducerea ANRE, cu atât mai mult cu cât este publică. Dacă ANRE nu va aproba recunoașterea ca investiție a celor 22,5 milioane euro pe care Transelectrica le va plăti israelienilor de la Dagesh Rom SRL și deci și creșterea tarifului de transport al energiei electrice pentru consumatori, atunci Transelectrica va fi nevoită să plătească investiția în clădire din profitul propriu.

Și cum e aproape imposibil că ANRE să nu accepte cererea Transelectrica, atunci, noi toți vom plăti mai mult în fiecare lună pentru energia electrică, pentru ca băieții deștepți care conduc Transelectrica, pensionarii de lux de la Ministerul Afacerilor Interne, directorul general al Transelectrica Cătălin Nițu și Augustin Răducu să își vadă nestingheriți de business-urile lor personale și de cele ale baronului pesedist Niculae Bădălău (CITESTE AICI) ,  din birourile lor impozante de la etajul 11, din clădirea de 22,5 milioane de euro din strada Olteni.

Precizăm că Transelectrica mai deține în proprietate un sediu imens, în clădirea din Bulevardul Magheru nr. 33, dar este o clădire lăsată intenționat de ani de zile în paragină și care nu se renovează tocmai pentru a se plăti chirie celor de la SC Dagesh Rom SRL pentru clădirea de birouri din stradă Olteni și acum pentru a fi cumpărată cu 22,5 milioane euro.

Văzând ce investiție total neproductivă din banii statului român și ai noștri ai tuturor consumatorilor de energie electrică, se pregătește să facă binomul militienesc Nițu- Răducu, ne întrebăm oare cât va mai fi tolerat acest duo deloc constructiv aflat la cârma Transelectrica?! E de urmărit ce se va întâmpla în dată de 9 iunie, atunci când Cătălin Nițu și ceilalți membri ai Directoratului Transelectrica speră că la întrunirea Consiliului de Supraveghere al companiei, le vor fi prelungite mandatele de conducere cu încă 4 luni.

 

author avatar
Andrei Coman
4.252 afisari

1 COMENTARIU

  1. CARACATITA CARE EXTERMINA ROMANIA are si tentacole formate din; fosti securisti, fosti militieni, fosti activisti P.C.R, fosti M.Ap.N-isti (DUMITRU ILIESCU, patron UTI), etc.
    SISTEMUL JUDICIAR ESTE DOAR UNUL FORMAL SI PROFITOR, a se vedea averile, politistilor, procurorilor,judecatorilor, avocatilor, notarilor publici, expertilor, etc

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri