Începând cu luna mai, românii vor putea cumpăra din pieţe primele căpşuni, pe anul 2023. Un kilogram de căpșuni românești este cu peste 10 lei mai mare decât cel al căpșunilor de import, dar și mai mare decât cel al unui kilogram de ceafă de porc.
Un kilogram de căpşuni costă 35 de lei. Și deși sunt mai scumpe decât cele de import din supermarketuri, clienții nu se feresc să cumpere căpșuni românești.
De ce sunt căpşunile atât de scumpe?
Unul dintre producători a vorbit despre motivele pentru care căpşunile au ajuns atît de scumpe.
”Deținem 2 hectare de căpșuni. Costă atât ca să se facă diferența. Și costurile care sunt, paiele pe care le băgăm la ele, munca. Nu le culegem singuri”, spune un producător.
Căpșunile sunt aromate, gustoase și te poți bucura de ele și în această perioadă. În cazul în care ați luat cantități mai mari de căpșuni și nu sunt depozitate corespunzător, unele încep să se strice.
Fructele ar trebui să fie depozitate la frigider exact așa cum au fost cumpărate, fără urme de apă pe ele.
Capsunarii au ajuns la loc de cinste .
Si plagiatorii doar ca astia sunt niste hoti ,nu muncesc ci fura .
Sa stea pe tarabe la loc de cinste si sa putrezeasca impreuna cu rosiile „romanesti”!
„Căpşunile româneşti, delicatese la fel de scumpe precum caviarul.”
Bai anal-fabetule de Andrei Stefan, unde chizda ma-tii ai vazut tu caviar cu 35 de lei pe kilogram? Luati-as capatzana aia proasta in cocar sa ti-o iau!