AcasăSOCIALCapitala intră în scenariul galben. Revin restricțiile. Cum sunt afectate școlile

Capitala intră în scenariul galben. Revin restricțiile. Cum sunt afectate școlile

CapitalaCapitala intră în scenariul galben. Revin restricțiile. Cum sunt afectate școlile

Municipiul București este oficial în scenariul galben începând de vineri, 17 septembrie. Rata de infectare a ajuns, joi, la 2,10 la mia de locuitori, față de 1,93, cât era joi.

Cifrele urmează să fie comunicate de Direcția de Sănătate Publică în jurul prânzului. Încă din cursul zilei de joi au apărut informații potrivit cărora este doar o chestiune de timp până când Capitala va intra în scenariul galben.

București, cele mai multe cazuri de Covid-19

Cele mai multe cazuri la nivel național au fost confirmate în București, 604, dintr-un total de 4.441 de cazuri, potrivit bilanțului transmis joi de autorități.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătății, incidența cazurilor de COVID a depășit 3 la mia de locuitori și în alte 2 orașe mari. Incidența în Satu Mare a ajuns la 3,6 iar în Bistrița, 3,26.

Restricții pentru bucureșteni

Vor urma restricții pentru toți bucureștenii, care vor fi decise însă într-o ședință ulterioară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Prima activitate ce va fi afectată de creșterea ratei de incidență la 2/1.000 a cazurilor de Covid-19 din județe, și implicit și din București, va fi cea a școlilor. Conform ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, la rata de 2 la mia de locuitori, școlile vor trebui să mute ora de sport din sală, stațiu închis, în curtea școlii, respectiv în aer liber.

De asemenea, se vor lua măsuri suplimentare cum ar fi limitarea participării la evenimente publice sau purtarea măștii în exterior în spațiile aglomerate. Restricții similare s-au impus, în aceste zile, în localități vecine, din Ilfov, care au depășit pragul de 2/1.000 de locuitori în valul 4.

author avatar
Andreea Vlad
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger