AcasăSOCIALCanicula va pune Europa la pământ! Sunt aşteptate temperaturi chiar şi de...

Canicula va pune Europa la pământ! Sunt aşteptate temperaturi chiar şi de 48 de grade Celsius, săptămâna viitoare

Europa va continua să se topească sub „bila de foc” şi săptămâna viitoare. Conform meteorologilor, sunt aşteptate temperaturi chiar şi de 48 de grade Celsius.

Ministerul italian al Sănătății a emis cod roşu în acest weekend pentru 16 orașe, inclusiv Roma, Bologna și Florența.

Ce măsuri anti-caniculă au luat guvernele europene?

Guvernul italian a sfătuit pe oricine din zonele acoperite de alertele roşii de sâmbătă să evite expunerea directă la soare între orele 11:00 şi 18:00 şi să aibă grijă în special de persoanele în vârstă sau cele vulnerabilile.

Grecia, o destinaţie de vacanţă preferată de români, a înregistrat temperaturi de 40C sau chiar mai mari în ultimele zile.

Acropole, cea mai populară atracţie turistică a ţării, a fost închisă în cele mai calde ore de vineri, pentru a proteja vizitatorii. De asemenea, în ţară există temeri de un risc mai mare de incendii, mai ales în zonele cu vânt puternic.

Valul de căldură circulă spre Balcani

Valul de căldură este așteptat să se extindă în Balcani în cursul săptămânii viitoare – deși mai multe țări, cum ar fi Serbia și Ungaria, se confruntă deja cu temperaturi zilnice care se situează în jurul valorii de 35 de grade.

Luna trecută a fost cea mai fierbinte iunie din istorie, potrivit serviciului UE de monitorizare a climei Copernicus.

Vreme extremă şi în România!

Săptămâna viitoare, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar și deficitar în cele sud-vestice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

author avatar
Andrei Ștefan
764 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce au făcut ei cu padurile mai ales alea din România, l a pământ și ce fac ei prin guvernele lor cu razboiul moarte peste alții, asa le vine di lor de Sus!!Viitorul e cu cap de mort ca de una ca de alta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger