AcasăSOCIALCând vor fi virate pensiile în luna mai. Vin banii înainte de...

Când vor fi virate pensiile în luna mai. Vin banii înainte de Paştele 2024? Ce au decis autorităţile

pensie

Paştele Ortodox 2024 se sărbătoreşte în data de 5 mai. Pensionarii şi-au pus problema dacă vor avea bani pentru a se organiza cu ocazia sărbătorilor pascale, iar anunţul autorităţior a venit.

Între 1 și 7 mai, bugetarii și, implicit, poștașii vor avea liber de la Guvern. Premierul promite că pensiile vor fi livrate la timp, dar nu a anunțat și data.

Pensiile, virate înainte de Paştele 2024

Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

”O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile Pascale”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

„Toți cei 4,8 milioane de pensionari vor trebui să primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

Este vorba despre două acte normative. O hotărâre de Guvern la elaborarea căreia s-a lucrat azi, înțeleg că este joi ședință de Guvern și noi dorim ca acest act normativ să fie joi aprobat în ședința de Guvern.

Mai este vorba și despre un Memorandum privind majorarea limitelor creditelor bugetare aferente pensiilor pentru luna mai.

Aceste două acte normative vor fi adoptate în ședința de Guvern de joi, astfel încât să avem timpul necesar să reușim să facem acele operațiuni de virare a pensiilor în trezorerii și din trezorerii în contul Companiei Naționale Poșta Română și în conturile băncilor”, a declarat și președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu.

Zile libere în luna mai

  • 1 mai, miercuri – zi liberă prin lege
  • 2 mai, joi – guvernul a decis ca toți bugetarii (inclusiv poștașii) să aibă zi liberă
  • 3 mai, vineri – este Vinerea Mare, zi liberă
  • 4 mai, sâmbătă – zi liberă
  • 5 mai, duminică – zi liberă și Paștele Ortodox
author avatar
Andrei Ștefan