AcasăSOCIALCând vor fi plătite pensiile în ianuarie 2024. Veste de la președintele...

Când vor fi plătite pensiile în ianuarie 2024. Veste de la președintele Casei Naționale de pensii

pensiile

Ianuarie 2024 este momentul din care pensionarii români îşi vor primi drepturile majorate cu 13,8%, așa cum a stabilit Guvernul.

Oficialii au anunţat că a început deja distribuirea pensiilor.

Când ajung pensiile la oameni

Președintele Casei Naționale de pensii, Daniel Baciu, a anunţat când vor ajunge pensiile la toţi românii.

”Într-adevar a inceput deja distributia pensiilor pentru beneficiarii nostri, pensioanri care au optat ca modalitate de plata prin mandat postal.

Saptămâna viitoare ar urma sa intre pe card si pensiile celor care au ales aceasta modalitate. Celor care au ales aceasta modalitate in cont, bancile cu care Casa nationala are convenții pentru a vira aceste pensii, saptămâna viitoare vor fi achitate si aceste pensii.

Exact asa cum au fost stabilite termenele in conventie, cu plata la cont sunt exact aceleasi termene ca in orice luna obisnuita.

Suntem in grafic, oamenii primesc pensiile, procesul acesta este in plina derulare acum cand discutam, astfel incat in termnele stabilite si achitate si toata lumea va primi aceste pensii majorate”, a spus Daniel Baciu.

Ce apare pe noile taloane de pensii 2024

Președintele Casei Naționale de pensii le-a explicat pensionarilor şi ce va fi tipărit pe noile taloane de pensii 2024.

Este vorba de luna ianuarie 2024 si se vede foarte clar valoarea punctului de pensie, in valoare de 2032 incepand cu 1 ianuarie. Practic s-a marit valoarea punctului de pensie de la 1.785 la 2032 de lei.

Și indemnizatia sociala minima a urmat acelasi proces de indexare de 13,8%, astfel ca de la valoarea de la 1125 de lei la 1281 lei”, a mai spus Baciu.

author avatar
Andrei Ștefan