AcasăSOCIALCând vor deveni istorie problemele cu căldura și apa caldă în Capitală?...

Când vor deveni istorie problemele cu căldura și apa caldă în Capitală? Nicușor Dan anunță în CÂȚI ANI s-ar putea schimba întreaga rețea de termoficare – VIDEO

Când vor deveni istorie problemele cu căldura și apa caldă în Capitală? NIcușor Dan anunță în CÂȚI ANI s-ar putea schimba întreaga rețea de termoficare - VIDEO (sursa foto: Facebook)

În contextul în care deja unii locuitori ai Capitalei, ale căror apartamente sunt branșate la sistemul centralizat de termoficare, nu mai știu ce să facă pentru a depăși problemele cu care se confruntă, în plină iarnă, având de înfruntat lipsa apei calde și a căldurii, Primarul Capitalei a anunțat că instituția pe care o conduce are în plan să înlocuiască, în primă fază, 260 de kilometri de rețea de termoficare.

Vreau să vă anunț că începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare, e vorba de 60 de kilometri de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro, și de 200 de kilometri de rețea pe care o să-i plătim din fonduri europene – aproximativ 300 de milioane de euro.

Este un volum uriaș de lucrări, vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii și mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase din piața românească și probabil și europeană, pentru că licitația va fi internațională (…) Vom face o mare licitație în cursul lunii februarie și vă anunț că vom începe în mod transparent discuțiile pe marginea caietelor de sarcini”, a anunțat, în primă fază, Nicușor Dan, luni, de la sediul instituției pe care o conduce, cu precizarea că îi dorește ”că cel puțin primii 60 sa fie făcuți în anul 2021, dar nu e o promisiune”.

În momentul în care s-a dorit să se afla cum au fost aleși cei 260 de kilometri de rețea cu care se vor începe aceste proceduri, Nicușor Dan a făcut trimitere la experți. ”S-au ales de către specialiști, în linii mari sunt rețelele de care ei știu deja că au crăpat cel mai mult de-a lungul timpului. O să fie o îmbunătățire semnificativă a calității, odată ce acești 260 de kilometri vor fi realizați”, a asigurat edilul Capitalei.

Când se va schimba întreaga rețea de termoficare

O estimare venită din partea lui Nicușor Dan, pe acest subiect, ar fi că în 6-7 ani s-ar putea ajunge la schimbarea întregii rețele. ”Mai avem 200 de milioane de euro în PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență -n.n). Asta ne ajunge cam pentru încă vreo 140 de kilometri și, bineînțeles, în timp, undeva la un interval de 6-7 ani, ar trebui să ajungem să avem întreaga rețea schimbată.

Însă după ce acești 260 de kilometri vor fi realizați, ba chiar după ce primii 60 de kilometri vor fi realizați, calitatea serviciului se va îmbunătăți mult. Adică vom fi cam cum eram acum 3-4 ani, când nu erau avarii majore”, a conchis primarul Capitalei.

276 afisari

4 COMENTARII

  1. Pa bune, acum facem istorie in frig si fara apa calda, iti convine domnu Primar General
    Sper sa se consemneze in cartile de istorie ca supt domnia lu Plicusor Bucurestiul a stat in frig si fara apa calda

  2. Pai hai sa facem o mica socoteala.
    Daca intr-un oras mare cu 300.000 de sitizeni 5x6x2 =10 dupa matematici superioare 5 inseamna blocuri racordate 6 inseamna luni de lucru calde 2 inseamna cartiere terminata egal cu 10 ani atunci 300.000 x10 = 100 adica in 100 de ani se termina si Bucurestii ca are 3.000.000 sitizeni.

  3. Cand n-o mai fi Plicusor Primar General, atunci se rezolva si cu termoficarea in Bucuresti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger