AcasăSOCIALCând vine pensia în luna februarie 2024? Cine sunt românii care vor...

Când vine pensia în luna februarie 2024? Cine sunt românii care vor primi cu 250 lei în plus

pensionari

Punctul de pensie a crescut în România de la 1 ianuarie 2024 cu 13,8%, iar recalcularea pensiilor este încă o necunoscută pentru pensionari, având în vedere că nu mulţi reuşesc să-şi facă singuri calculul acasă.

După indexarea tuturor pensiilor românilor cu 13,8% în ianuarie, urmează majorarea pensiilor românilor, în septembrie.

Legea pensiilor 2024, publicată în Monitorul oficial

Pe 6 decembrie 2023, legea pensiilor, adoptată de Parlament în noiembrie și promulgată de președintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial. Ea se aplică începând din 1 ianuarie 2024. O parte din prevederi intră în vigoare de la începutul anului, iar cele mai multe din septembrie.

Noua lege prevede că de la 1 ianuarie 2024, pensiile vor crește cu 13,8% și vor fi recalculate în septembrie. Punctul de pensie va fi, astfel, 2.032 lei.

Pensia în februarie, în perioada 1-15

Plata pensiei pentru luna februarie 2024 prin Poșta Română se face în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor, informează Casa de pensii. ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pensionarii care au ales plata pensiei în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia intră de obicei pe card în data de 12, cel târziu pe 13.

250 lei pe cardurile de alimente

Guvernul a decis să acorde, și în acest an, ajutoare în valoare totală de 1.500 de lei sub forma unor carduri de alimente. La fiecare două luni acestea se vor alimenta cu suma de 250 de lei.

Cei mai mulți beneficiari sunt pensionarii care au pensie de sub 2.000 de lei pe lună. Aceștia sunt cu siguranță în număr de peste un milion. Asta pentru că cel puțin 1,1 milioane pensionari iau indemnizație socială de 1.280 de lei.

„Îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa şi anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni”, a zis Ciolacu.

Calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei, în 2024:

  • februarie;
  • aprilie;
  • iunie;
  • august;
  • octombrie;
  • decembrie.
author avatar
Andrei Ștefan
671 afisari

2 COMENTARII

  1. 250 lei? Magarilor! Inflatia a fost cel putin 16%. Singurul care a facut ceva ptr batrani a fost Tariceanu care a dublat pensiile. Um om respectuos care nu avea nevoie de 200 de jandarmi care sa tina poporul departe. Vorbeste cu toata lumea si este respectuos.
    Ciolacule, acum nu-ti mai pasa de mamae!?

  2. Deci dacă o persoană are venitul net de 1999 de lei pe lună, guvernul îl ajută să supraviețuiască acordându-i un ajutor pentru alimente. Dar dacă o persoană are datorii la bancă, guvernul este de acord să-i i se ia tot ce depășește 999 de lei, adică jumătate din salariul minim net pe economie. Culmea este că băncile speră ca persoana respectivă, care poate fi și bolnavă cronic, să supraviețuiască cu 999 de lei pe lună până își plătește toată datoria, lucru destul de puțin probabil. Mă întreb dacă cineva câștigă ceva din asta. În vestul Europei unde prețul alimentelor este cu mult mai mic decât la noi, dacă o persoană are un venit sub 1000 de euro lunar, băncile nu se pot atinge de ea.
    Se pare că românul este un supraom care nu are nevoie de hrană pentru a trăi sau cel puțin asta e gândirea guvernanților de la noi..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger