AcasăSOCIALCând se închid școlile? Anunțul care dă fiori părinților. Ministrul Sănătății a...

Când se închid școlile? Anunțul care dă fiori părinților. Ministrul Sănătății a semnat ordinul

eleviCând se închid școlile? Anunțul care dă fiori părinților. Ministrul Sănătății a semnat ordinul

Învățământul online trebuie să fie evitat la maximul posibil, a transmis ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la scurt timp după începerea școlii. Școlile trebuie închise ultimele, a precizat oficialul atunci.

„Nu am susținut vaccinarea obligatorie, dar testarea trebuie sprijinită pentru că ne ajută la siguranța sanitară în școli. Testarea e asigurată pentru toți elevii și profesorii care prezintă simptome, plus pentru contacții direcți din școli. Sunt discuții și cu privire la o testare în alte cazuri”, a declarat Cîmpeanu la Digi 24.

Dar testarea elevilor în școli este blocată de GDPR. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta Ministerul Educației nu a mai realizat, până în acest moment, un formular standard prin care părinții să își dea acordul ca elevii să fie testați pentru Covid-19 la școală, acolo unde există această posibilitate. Atunci când este nevoie, școala ia legătură cu părintele care își exprimă consimțământul, sau nu, atunci când este cazul.

Mai multe teste în școli

Ministrul interimar al Sănătăţii a dat semnal că școlile rămân deschise în ciuda situației epidemiologice din prezent. Cseke Attila a afirmat marţi că va semna ordinul de distribuire de noi teste către direcţiile de sănătate publică, iar apoi acestea vor ajunge în şcoli, după ce mai multe judeţe au solicitat teste în plus. Oficialul a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă despre faptul că directorii de şcoli se plâng că nu au teste şi dacă ştie ceva despre această situaţie.

„Ştiu de această problemă, vineri am dispus o analiză la nivelul Ministerului Sănătăţii împreună cu Direcţiile de Sănătate Publică şi pot să vă spun că astăzi voi semna ordinul de distribuire a noi teste către DSP-uri pentru şcoli. Toate judeţele care au solicitat în mod oficial la Ministerul Sănătăţii teste în plus pentru şcolari, pentru a fi distribuite în şcoli, vor primi, există şi judeţe în care încă nu este necesar a fi suplimentată acest număr de teste. Toţi cei care au solicitat vor primi astăzi aprobare”, a declarat Cseke Attila.

author avatar
Andreea Vlad