AcasăSOCIALCând se dă drumul la căldură în București. Ce trebuie să știe...

Când se dă drumul la căldură în București. Ce trebuie să știe asociațiile de proprietari. Anunțul venit marți de la Termoenergetica

calduraBucureștenii din Sectorul 5 care au plătit pentru apă caldă și căldură dar nu au avut, sfătuiți de primărie să-și ceară banii înapoi

Vin vești pentru locuitorii Capitalei care au apartamentele racordate la sistemul centralizat de termoficare și vor să știe când se va da drumul la căldură.

S-a trecut de mijlocul lui octombrie, a doua lună de toamnă calendaristică, iar bucureștenii au început să resimtă, în ultimele zile, răcoare în case. Așa că unii dintre ei au apelat deja la haine mai groase. Cum nu puțini s-au întrebat, în acest context, când va începe furnizarea căldurii în blocuri, un anunț în această privință a venit marți, de la Termoenergetica. Totodată, sunt și precizări pentru asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire.

În cursul nopții de marți spre miercuri încep probele la cald

Termoenergetica Bucureşti anunţă că, „în cursul nopții de marți spre miercuri, respectiv 18 spre 19 octombrie 2022, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege”.

Compania amintește, într-un comunicat de presă transmis în această a doua zi a săptămânii, că <<potrivit prevederilor articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici„>>.

Termoenergetica anunță că a început să furnizeze căldură școlilor și spitalelor

Ce mai află locuitorii Capitalei? „Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani.

De asemenea, este important de reținut că având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopții”, se menționează în același comunicat.

Totodată, reprezentanții companiei susțin că probele la cald „prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire”.

Termoenergetica precizează că instituția a început deja furnizarea căldurii – la cerere – atât spitalelor, cât și şcolilor și grădiniţelor, căminelor de bătrâni, „precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru”.

Ce trebuie să știe asociațiile de proprietari care vor amânarea furnizării căldurii

Și tot în comunicatul venit marți de la Termoenergetica apar câteva precizări pentru reprezentanții asociațiilor de proprietari din Capitală.

„Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro”, anunță compania.

Nu în ultimul rând, Termoenergetica alege să amintească asociaţiilor de proprietari că „au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente”.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren – mai precizează reprezentanții companiei în anunțul făcut public marți, 18 octombrie.