AcasăSOCIALCând s-ar putea redeschide mall-urile

Când s-ar putea redeschide mall-urile

Una dintre întrebările multor români, în contextul ridicării treptate a măsurilor restrictive impuse în perioada stării de urgență, în lupta cu noul coronavirus, ține de redeschiderea mall-urilor.

Oamenii vor să știe când anume s-ar putea duce din nou la cumpărături în magazinele din marile centre comerciale sau, de ce nu, la masă la restaurantele tip fast-food din incinta acestora. Deja de la 1 iunie au apărut unele schimbări, iar de la 15 iunie sunt așteptate noi măsuri de relaxare. Atunci s-ar putea redeschide și mall-urile, din câte a lăsat să se înțeleagă ministrul Economiei.

Peste câteva ore, oficialul guvernamental ar urma să ajungă la masa discuțiilor cu reprezentanții acestor spații comerciale. „Cred ca mâine (marți-n.n) la ora 3 am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor. (…) Vreau să văd și punctul lor de vedere. Cred că mi s-ar părea normal dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să relaxăm inclusiv condițiile din mall-uri, să putem permite redeschiderea magazinelor mari”, a declarat Virgil Popescu, luni seara, într-o intervenție la TVR.

Întrebat, concret, când anume s-ar putea întâmpla acest lucru, răspunsul ministrului Popescu a fost următorul: „eu sunt optimist că în aceste două săptămâni, la finalizarea acestei etape de două săptămâni, evaluarea va fi pozitivă (…) Dacă lucrurile merg bine, vrem să aducem viața la normalitate mai repede”.

sursa foto: Facebook/Virgil Popescu

author avatar
Cristina Stefan