AcasăSOCIALCând merg, până la urmă, copiii la școală? Raed Arafat, precizare ESENȚIALĂ

Când merg, până la urmă, copiii la școală? Raed Arafat, precizare ESENȚIALĂ

Pentru a fi cât mai convingător, Raed Arafat se declară gata să se vaccineze în direct

În condițiile în care mai sunt doar câteva zile, practic, până la reluarea cursurilor, iar elevii și părinții, nemaivorbind de cadrele didactice așteaptă încă să afle exact cum anume vor proceda autoritățile în privința începerii școlii și dacă se va merge în clase ori se va continua pe varianta pe care s-a mers și lunile trecute, după apariția crizei COVID, respectiv școala online, secretarul de stat Raed Arafat a făcut o precizare importantă.

Mai exact, coodonatorul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a lămurit că încă nu a existat o discuție oficială în privința eventualei variante ca anul școlar să înceapă fără ca elevii și cadrele didactice să meargă efectiv la școală. „O discuţie pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a elevilor şi a profesorilor la şcoală – n.r.), o discuţie oficială nu a avut loc. Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc.

Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii. Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor”, a susținut Raed Arafat, vineri seara, la Antena 3.

Ce spusese și premierul

Precizările secretarului de stat aflat la conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență vin în contextul în care în cursul zilei precedente premierul admitea faptul că s-a adus în discuție varianta ca școlile să înceapă cursurile fizic la 1 octombrie, iar până la acel moment, primele două săptămâni de cursuri să se desfășoare online.

Ludovic Orban a pus, însă, accent pe faptul că nu s-a luat o hotărâre în această privință. „Sigur că au fost discuții tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici din zona epidemiologi infecționiști, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, (…) o mare parte dintre cei infectați au spus că au fost în concediu. (…) Încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident, vom anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate”, a explicat premierul Orban, vineri, în fața presei.

284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger