AcasăSOCIALCând îşi vor primi românii PENSIILE pentru decembrie şi ianuarie 2023. Marius...

Când îşi vor primi românii PENSIILE pentru decembrie şi ianuarie 2023. Marius Budăi a vorbit despre noile date

pensie

Guvernul a stabilit, după luni întregi de discuții privind creșterea veniturilor pensionarilor, că punctul de pensie va crește cu doar 12,5%, la valoarea de 1.784 de lei. Așadar, nu este vorba de o majorare de 15% cât dorea PNL, dar nici de 6%, cât a propus PSD.

Ministrul Muncii a anunţat că este în analiză propunerea ca pensiile să fie plătite în intervalul 1 – 15 ale lunii, pentru ca pensionarii să aibă bani înainte de sărbători.

Vor întârzia pensiile în ianuarie 2023?

La fel ca în luna decembrie, la început de ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari, iar pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023.

„Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente„, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Se acordă şi vouchere de 250 lei

Guvernul a stabilit ca programul privind voucherele sociale de 250 de lei să fie continuat. Astfel, persoanele care au pensii sub 1.700 de lei vor primi, o dată la două luni, 250 de lei.

Această sumă va fi oferită pe tot parcursul anului. Executivul vine cu un ajutor și pentru facturile la energie. Pensionarii cu vârste peste 60 de ani și venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Suma va fi acordată în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

author avatar
Andrei Ștefan