AcasăSOCIALCând îşi vor primi românii PENSIILE pentru decembrie şi ianuarie 2023. Marius...

Când îşi vor primi românii PENSIILE pentru decembrie şi ianuarie 2023. Marius Budăi a vorbit despre noile date

pensie

Guvernul a stabilit, după luni întregi de discuții privind creșterea veniturilor pensionarilor, că punctul de pensie va crește cu doar 12,5%, la valoarea de 1.784 de lei. Așadar, nu este vorba de o majorare de 15% cât dorea PNL, dar nici de 6%, cât a propus PSD.

Ministrul Muncii a anunţat că este în analiză propunerea ca pensiile să fie plătite în intervalul 1 – 15 ale lunii, pentru ca pensionarii să aibă bani înainte de sărbători.

Vor întârzia pensiile în ianuarie 2023?

La fel ca în luna decembrie, la început de ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari, iar pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023.

„Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente„, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Se acordă şi vouchere de 250 lei

Guvernul a stabilit ca programul privind voucherele sociale de 250 de lei să fie continuat. Astfel, persoanele care au pensii sub 1.700 de lei vor primi, o dată la două luni, 250 de lei.

Această sumă va fi oferită pe tot parcursul anului. Executivul vine cu un ajutor și pentru facturile la energie. Pensionarii cu vârste peste 60 de ani și venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Suma va fi acordată în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

author avatar
Andrei Ștefan
4.802 afisari

6 COMENTARII

  1. Bai Budigai,pensionarii cei mai amarati,furati de statul Roman,adica voi,vor primi 125 Lei/luna.Jigodia securista,Grindeanu,plimbat In America in ” enteres de serviciu ” a cheltuit pe convorbri telefonice 300 de Euro/zi.Nu pe luna,bai cascarabetarule.E,cum e ? Altceva mai trombonesti ?

  2. Bai Budau, bai cirkarule ratat, sa iti cada o racheta rusnaca in cap, tie si la toata familia ta de mamaligari si de hoti ordinari !!

  3. EXISTA ECHITATE ?,EXISTA LEGE ?, NU !,IN ROMANIA SE MINTE !,IAR CEI CARE MINT ASA CUM RESPIRA SUNT POLITICIENII ,ADMINISTRATIA SI CHAR PRESEDINTELE !.
    Cand legea prevede ca indexarea pensiei trebuie sa fie cel putin cu procentul inflatiei care este mai mare de 16 % ,voi statul roman furati din dreptul pensionarilor 3,5 % !,
    bani ce-i alocati intereselor voastre sau ai aruncati pe fiare vechi la samsarii americani !.
    De ce mintiti ca ati marit pensiile cu 12,5 % ?,CUI LE-ATI MARIT ?,LE-ATI MARIT INCALCAND LEGEA FUNDAMENTALA CONSTITUTIA !,UNDE-I EGALITATEA IN FATA LEGII ?.
    ATI INTRODUS IN MOD FRAUDULOS CAS 7%SI IMPOZITUL 10% IN PENSIILE CELOR CARE TREC DE 4000 lei !,acele pensii rezultate conform calculelor si legilor in vigoare ,
    CONTRIBUTIVITATEA DEA LUNGUL ANILOR DE MUNCA ESTE BAZA LEGILOR PENSIILOR SI NU CRITERIILE ALEATORII POLITICE INCLUSE CA ORDONANTE .
    IMPOZITAREA PENSIILOR FACE CA TOTI CEI CARE DEPASESC CA PENSIE REZULTATA DIN CONTRIBUTIVITATE SUMA DE 4000 LEI SA FIE DISCRIMINATI !,SA LI SE FURE DIN PENSIE SI DIN ECHIVALENTUL ASA ZISEI CRESTERI CCA 17% , CE INSEAMNA ACEASTA ? ,CA CELE 12,5 % CRESTERE SUNT DE FAPT DOAR 10,3% !, IAR FATA DE LEGE NE-ATI FURAT 5,7% !!. SALARIUL SI CONTRIBUTIVITATEA LA PENSIE A FOST ECHIVALENTUL MUNCII PRESTATE SI A IMPORTANTEI MUNCII EFECTUATE !, DIFERENTIEREA N-AM FACUT-O NOI ,A FACUT-O TOT STATUL !,I-A OPRIT CAREVA PE CEILALTI SA NU SE CALIFICE !,SA NU MUNCEASCA !,SA NU CONTRIBUIE !.
    VOI ACEI CARE VA PRETINDETI GUVERNANTI ,AZI ADANCITI PRAPASTIILE FACUTE !,VOI AZI CALCATI LEGILE IN PICIOARE DUCAND TARA IN HAOS.
    VOI MOTIVATI NEMUNCA ,VOI INCURAJATI LENEA ,PROSTIA ,IMPOSTURA,VOI ALUNGATI DIN TARA VALORILE ,VOI PROLIFERATI MINCIUNA ,HOTIA ,LENEA.

  4. Si pensionarii sub 60 ani care au iesit pe caz de boala cu handicap nu vor primi ajutorul de incalzire. Frumos… Exact cei care au mai mare nevoie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger