AcasăSOCIALCând îşi vor primi românii noile pensii. Anunţ de la nivel înalt...

Când îşi vor primi românii noile pensii. Anunţ de la nivel înalt despre recalcularea acestor venituri

pensionari

Românii care beneficiază de pensii aşteaptă o veste despre recalcularea acestor venituri. Acum, anunţul vine de la Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

A precizat chiar el când va fi gata recalcularea pensiilor, cui îi vor fi tăiaţi banii şi principiile în funcție de care vor fi eșalonate pensiile speciale.

Pensiile, recalculate până la 1 septembrie

Se pare că evaluarea dosarelor de pensii a depășit pragul de 80% și până la 1 septembrie, numărul total al dosarelor evaluate de experții Casei de Pensii va depăși pragul de 90%.

„Colegii mei, în teritoriu, lucrează la foc continuu, practic, până la 1 septembrie mai sunt două luni și ceva până când trebuie să finalizăm acest proces de evaluare a acestor dosare de pensii.

Se lucrează într-un ritm mai mare deoarece la sfârșit au fost lăsate dosarele cele mai grele, cele complexe și eu sunt optimist că ai mei colegi vor reuși până la 1 septembrie să finalizeze o mare parte din dosare, deci sperăm ca peste 90% din numărul total de dosare să fie finalizat”, a declarat Daniel Baciu.

Pensiile speciale, eşalonate

Daniel Baciu a vorbit şi despre pensiile speciale. El a precizat că după ce va fi adoptată noua lege a pensiilor, acestea vor fi eșalonate în funcție de vârsta de pensionare, de vechime, dar și de baza de calcul.

Toată lumea știe care sunt acele probleme care au apărut de-a lungul timpului, cu acele inechități, dar nu se poate face abrupt și vor fi niște eșalonări foarte clar prevăzute în lege atât cu vârsta de pensionare care trebuie să ajungă la același nivel în sistemul public, atât a vechimii în specialitate, cât și a bazei de calcul”, a mai spus șeful Casei de Pensii la RTV.

author avatar
Andrei Ștefan