AcasăSOCIALCampania de vaccinare în școli se amână. Motivul invocat de autorități

Campania de vaccinare în școli se amână. Motivul invocat de autorități

vaccinareCampania de vaccinare în școli se amână. Motivul invocat de autorități

Programată să înceapă luni, 13 septembrie, campania de vaccinare în școli se mai amână. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că nu există spații potrivite pentru a realiza imunizarea elevilor.

În această perioadă au loc şi consultări cu asociaţiile de părinţi şi elevi pe această temă, a precizat medicul. În total, aproape 178.000 de copii sunt imunizaţi cu cel puţin o doză, arată datele Ministerului Educației. Cei mai mulţi copii şi adolescenţi vaccinaţi anti-COVID sunt în Bucureşti, peste 26.000 de persoane între 12 şi 19 ani. Urmează judeţul Cluj, cu aproximativ 11 mii, şi Iaşi, cu aproape 8.800.

Câți elevi s-au vaccinat anti-Covid-19

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu speră să crească în continuare numărul angajaților din educație imunizați. „Personalul din învățământ, vaccinat într-o proporție de 61%, reprezintă cea mai numeroasă categorie socio-profesională vacccinată, este nevoie, însă, să continuăm acest proces și sunt convins că îl vom putea continua odată cu începerea școlii.

Am depășit pragul de 15%, proporția elevilor vaccinați. Una din 10 persoane vaccinate în ultimele 10 zile la nivel național, cu vaccinul Pfizer, este elev. Asta îmi dă încredere că părinții vor înțelege cât de important este pentru propriii copii, pentru ceilalți colegi și pentru a se putea derula școala cu prezență ficică, așa cum ne dorim cu toții.”, a declarat oficialul la Digi 24.

Peste 147.000 de elevi au fost imunizati cu schema completă.

author avatar
Andreea Vlad