AcasăSOCIALCalendar creştin-ortodox 21 noiembrie 2023: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Sărbătoarea...

Calendar creştin-ortodox 21 noiembrie 2023: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Sărbătoarea luminii, aducătoare de bucurie

Credincioşii creştin ortodocşi sărbătoresc marţi, 21 noiembrie, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Este cruce roşie în calendar.

Aceasta simbolizează o sărbătoare a luminii, aducătoare de noroc și bucurie în casă.

Ce s-a întâmplat de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului?

Se pare că data de 21 noiembrie reprezintă dată sfințirii unei biserici cu acest hram în 543 (biserica ridicată de Iustinian cel Mare lângă zidul ruinat al Templului).

În această zi, credincioşii care ţin postul Naşterii Domnului au dezlegare la peşte. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare creștină ortodoxă și catolică care marchează momentul în care Sfânta Maria, mama lui Iisus Hristos, a fost adusă în templul din Ierusalim.

Tradiţii pentru 21 noiembrie

  • în casele credincioşilor este bine ca lumina candelei şi focul din sobe sau şemineu să ardă toată noaptea
  • în această zi se fac previziuni referitoare la oameni şi la vreme
  • se spune că în ziua se Vovidenie se deschid cerurile şi credincioşii înţeleg graiul animalelor
  • se fac pomeniri pentru cei care au murit fără lumânare şi pentru cei înecaţi, ca să aibă şi ei pe lumea cealaltă calea luminată.
124 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai cum sa intre Sfanta Maria in Biserica cand ea a mers la Sinagoga. Ea a mers laSinagoga inainte de a se naste Isus, iar Biserica Crestina s-a infiintat abia in anul 49, deci cel putin 50 de ani mai tarziu, cand Sf. Pavel a mers la Ierusalim si a deconectat pe crestini de asazisii crestini care insa urmau si riturile mozaice, jucau la 2 capete sa nu piarda.
    Cititi epistolele Sfantului Pavel catre toti: Corintieni, Romani, Efesieni etc. si observati ca anul 49 a fost anul creierii Crestinismului adevarat ce se orienta dupa Noul Testament, cuvantul lui Cristos si nu dupa Legendele Pentateuchului – Torei, cu mturi inselatoare si peronaje din filmele de groaza.
    Vechiul Testament, biblia evreiasca trebuie folosita de biserica doar ca o lista a faptelor interzise, cu lucruri pe care trebuie sa nu le faci.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri