AcasăSOCIALCalea Victoriei și alte bulevarde din București devin zone pietonale, în weekenduri....

Calea Victoriei și alte bulevarde din București devin zone pietonale, în weekenduri. Se reia proiectul „Străzi deschise”. Află de când!

Calea Victoriei și alte bulevarde din București devin zone pietonale, în weekenduri. Se reia proiectul „Străzi deschise”. Află de când! (sursa foto: psnews.ro)

A venit primăvara, și nu doar calendaristic, ci și la nivel de temperaturi, astfel că nu sunt puțini bucureștenii care au în plan să iasă la plimbare, prin oraș, la sfârșit de săptămână, pentru a se deconecta după zilele de lucru.

În tot acest context, s-a aflat că de luna viitoare, în Capitală ar urma să se reia proiectul „Străzi deschise”, ceea ce va face ca mai multe străzi să devină zone pietonale.

Când se va întâmpla acest lucru? După Sărbătorile Pascale, din câte a anunțat recent edilul Nicușor Dan. Care a dat de veste că „în această primăvară, după Paști, Primăria Capitalei reia proiectul „Străzi deschise”! În week-end-urile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală.”

Care e noutatea anunțată pentru acest an

Din mesajul postat de către primarul Bucureștilor, pe Facebook, miercuri seară, mai reiese faptul că harta străzilor incluse în acest proiect urmează să fie gata în curând.

„Noutatea din 2022 e aceea că extindem proiectul din centru spre cartiere. Nu va mai fi vorba doar de Calea Victoriei și de străzile adiacente, ci vom transforma în zone pietonale artere de circulație din fiecare sector. Lucrăm de aproape două luni și în aceste zile vom finaliza, harta străzilor care vor intra în proiect”, a mai transmis Nicușor Dan.