AcasăSOCIALCalea Victoriei redevine pietonală, în weekend, începând din 30 aprilie

Calea Victoriei redevine pietonală, în weekend, începând din 30 aprilie

Calea Victoriei redevine pietonală, în weekend, începând din 30 aprilie (sursa foto: newmoney.ro)

Locuitorii Capitalei care vor să se plimbe, la final de săptămână, prin centrul Bucureștilor primesc vești, pe finalul acestei săptămâni. E vorba despre proiectul „Străzi deschise”.

Din câte a anunțat viceprimarul Stelian Bujduveanu, începând din această sâmbătă, Calea Victoriei redevine pietonală, pe parcursul weekend-ului. „Din 30 aprilie Calea Victoriei redevine pietonală, în weekend.

La fel ca anul trecut, weekend-urile vor fi pietonale pe Calea Victoriei, începând din 30 aprilie și până la data de 6 octombrie”, a transmis Bujduveanu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, în seara zilei de joi, 28 aprilie.

Ce e nou la proiectul „Străzi deschise”

Demersul vine, în acest an, și cu un element de noutate, la care a făcut referire, totodată, viceprimarul Capitalei. În fiecare sector din București ar urma să fie weekenduri cu porțiuni închise de străzi – despre care urmează să fie date detalii de la nivelul primăriilor de sector.

<<“Străzi deschise” înseamnă promenadă pe Calea Victoriei și în zona centrală a Capitalei.

Ca și anul trecut, proiectul va acoperi zona Bulevardului Kiseleff (pentru activități sportive) și Calea Victoriei, cu străzile adiacente, pentru activități și evenimente culturale.

Elementul de noutate îl reprezintă extinderea activităților spre toate sectoarele Capitalei. În fiecare sector vor fi 4 weekenduri cu porțiuni închise de străzi, cu multă muzică, sport și voie bună, cu artă în toate formele sale. Străzile urmează să fie anunțate de fiecare primărie de sector în parte.

Activitățile din cadrul proiectului “Străzi deschise” se vor adresa tuturor categoriilor de public și vor include spectacole de teatru, mini spectacole pentru copii, expoziții, recitaluri de muzică și poezie, ateliere pentru copii/adolescenți/tineri, lectură de text, activități sportive și educaționale >>, a mai precizat Bujduveanu.

Ce anunțase și primarul Capitalei

De altfel, încă de la finele lunii martie, primarul capitalei, Nicușor Dan, transmitea, pe aceeași rețea de socializare, că după Sărbătorile Pascale se va relua proiectul „Străzi deschise”.

„În această primăvară, după Paști, Primăria Capitalei reia proiectul „Străzi deschise”! În week-end-urile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală.” – anunța, la acel moment, Nicușor Dan – VEZI mai multe DETALII AICI.

480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger