AcasăSOCIALCălătorii vor putea plăti direct cu cardul în TOATE mijloacele de transport...

Călătorii vor putea plăti direct cu cardul în TOATE mijloacele de transport în comun – de când anume. Anunțul vine de la vârful STB

Călătorii vor putea plăti direct cu cardul în TOATE mijloacele de transport în comun - de când anume. Anunțul vine de la vârful STB (sursa foto: Facebook/Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti - STB)

Locuitorii Capitalei care vor să își achite călătoria pentru transportul în comun de suprafață au la dispoziție mai multe opțiuni, pe lângă cardul – portofel electronic, inclusiv prin SMS.

În curând, însă, vor avea la dispoziție varianta de a achita călătoria direct cu cardul bancar, în toate mijloacele de transport în comun, după ce vor fi montate validatoare inteligente.

Un anunț despre această facilitate a venit marți, de la vârful Societăţii de Transport Bucureşti (STB).

Ce s-a aflat de la directorul general al STB

Concret, s-a aflat că aceste validatoarele inteligente vor fi disponibile în toate mijloacele de transport în comun în maximum o lună. Și, astfel, călătorii vor putea valida direct cu cardul bancar titlurile de călătorie. Precizări pe acest subiect au venit de la directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, în cadrul evenimentului Caravana Smart City.

Pe partea de digitalizare s-au luat nişte măsuri. Începând de anul trecut s-a implementat şi în Bucureşti aplicaţia 24play pentru plata titlurilor de călătorie şi a abonamentelor. De luna trecută abonamentele pentru elevi şi studenţi pot fi eliberate şi pentru o perioadă mai mare de o lună, astfel încât aducem beneficii majore acestei categorii.

Ne dorim ca pe viitor să avem o aplicaţie online printr-o legătură cu Ministerul Educaţiei, în aşa fel încât tineretul să fie primul beneficiar al achiziţiei online de abonamente”, a declarat Criț, citat de agerpres.ro.

Criț: „Am digitalizat în totalitate centrele de vânzare şi peste tot se plăteşte cu POS”

Referitor la validatoarele inteligente, oficialul STB a anunțat că deja s-a început montarea acestora. Promisiunea e că în cel mult o lună oamenii vor putea valida direct cu un card bancar călătoria în toate mijloacele de transport în comun. „Anul trecut am declanşat procedura de achiziţie pentru validatoare inteligente, iar începând de săptămâna trecută s-a început montajul şi în maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun.

Am digitalizat în totalitate centrele de vânzare şi peste tot se plăteşte cu POS. Ne implicăm în continuare pentru integrarea acelor vending machine care există în centrele comerciale. Vor exista 2.000 de puncte de vânzare de acest fel cu beneficii imense”, a mai declarat Criţ.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger