AcasăSOCIALCâine periculos capturat în apropierea unei grădiniţe din Deva. Proprietarul animalului e...

Câine periculos capturat în apropierea unei grădiniţe din Deva. Proprietarul animalului e în închisoare

Polițiștii au identificat proprietarul unui câine periculos, capturat joi, în apropierea unei grădiniţe din Deva. Animalul, din rasa Pit Bull Terrier American, ar fi atacat un alt câine, dar şi un bărbat care a sărit în ajutorul patrupedului, omul nefiind, din fericire, mușcat.

Oamenii legii au făcut cercetări, iar vineri s-a aflat că a fost identificat proprietarul câinelui periculos, dar și că s-a stabilit în grija cui fusese lăsat animalul, în lipsa stăpânului „de drept”.

Proprietarul câinelui capturat, un tânăr de 22 ani

Proprietarul câinelui capturat este un tânăr de 22 de ani care se află în închisoare, iar bărbatul care are în grijă animalul nu poate deţine un astfel de câine, fiind recidivist.

„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au derulat o serie de verificări în cadrul dosarului penal întocmit ieri (…) şi au stabilit că proprietarul câinelui agresiv capturat ieri, pe o stradă din Deva, este un tânăr 22 ani, care în prezent este încarcerat în Penitenciarul Deva.

Totodată, poliţiştii au mai stabilit că deținătorul temporar (persoana care avea în grijă animalul), este un bărbat în vârstă de 38 de ani, recidivist, care nu avea dreptul de a deține câinele respectiv, animalul fiind încadrat la categoria 1 a câinilor periculoși”, a comunicat vineri, 27 ianuarie, IPJ Hunedoara.

Cine a anunțat poliția

Sesizarea la poliție a venit din partea unui oficial al unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, care a anunțat, joi, capturarea câinelui.

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au fost sesizaţi, joi, 26 ianuarie, „de către reprezentantul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân cu privire la faptul că angajații societății au capturat un câine (mascul, cu caractere morfologice asimilate rasei Pit Bull Terrier American) pe o stradă din municipiul Deva, în apropierea unei grădinițe, unde ar fi atacat un alt animal din specia canină şi un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Deva (bărbatul, care ar fi intervenit în apărarea câinelui, nu a fost muşcat, reuşind să se refugieze după un gard)”.

Polițiștii continuă cercetările

Ca urmare a sesizării, s-au făcut verificările care au dus la identificarea proprietarului câinelui periculos. Cercetările în acest caz nu se vor opri, însă, aici.

„În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale etc., și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, a mai transmis IPJ Hunedoara.

author avatar
Andrei Coman
247 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri