AcasăSOCIALCadrele medicale nu vor să se vaccineze anti-Covid

Cadrele medicale nu vor să se vaccineze anti-Covid

Populația vulnerabilă ar putea fi singura vaccinată anti-Covid

Anunțul președintelui Iohannis, referitor la cadrele medicale care vor fi primele vaccinate anti-Covid, nu prea are legătură cu realitatea. Și asta pentru că există o reticență foarte mare în rândul medicilor și asistentelor de a accepta administrarea unui vaccin insuficient testat, ne spune conducerea Federației Solidaritatea Sanitară.

Nu există o obligativitate de a se vaccina pentru cadrele medicale, ne spune președintele Federației Solidaritatea sanitară, Radu Vasile. Afirmația vine în contextul declarației președintelui Klaus Iohannis potrivit căreia România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid în prima tranșă, iar primii care vaccinați vor fi angajații din sănătate și persoanele aflate în situație de risc. M

ai mult, în campania de vaccinare va fi implicate și Armata, potrivit afirmațiilor ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. ”În primul rând eu nu cred că vor veni milioane de doze, nici măcar vaccinul antigripal nu au reușit să-l producă în cantități suficiente, iar în al doilea rând nu ne poate obliga nimeni să ne vaccinăm. Dacă vor fi reacții adverse, pe cine vom da în judecată? Cine plătește? Vaccinul nu este suficient testat, este făcut pe repede înainte. Vor să ofere vaccinul cadrelor medicale, pe motiv că le protejează pentru că sunt în linia întâi, dar dacă medicii și asistentele vor refuza vaccinul îl vor da la alții. Obligatoriu nu se poate face. Trebuie să vină cu garanții științifice, nu doar cu autorizarea vaccinului. Și dacă este autorizat, este condiționat, cu semn de întrebare. Nu cred că cineva își asumă sută la sută, indiferent de unde este vaccinul ăla. Pentru că nu au trecut testele, îți trebuie timp pentru asta. Da, le faci pe un număr de voluntari, dar trebuie să aștepți luni de zile, să vezi ce reacții au, ce se întâmplă. Că nu îți face rău de azi pe mâine. În plus, trebuie să avem informațiile corecte și la zi despre viitorul vaccin. Mai mult, nici împotriva gripei nu acceptă să se vaccineze, de regulă, toate cadrele medicale, ci doar un procent de 35%. Deci și vaccinarea antigripală era benevolă. Ți se oferea această posibilitate și doar cine voia se vaccina”, ne-a declarat Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară.

Vaccinurile, produse fără autorizație

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, prof.dr.Alexandru Rafila, susține că vaccinurile au fost deja fabricate, chiar dacă nu au primit încă autorizație. ”Vaccinurile s-au produs în avans, în cantități importante,  iar în cazul în care vor fi aprobate, ele vor fi disponibile imediat. Cred că e vorba de cel puțin de zeci de milioane de doze”. Este un risc foarte mare, așa se lucrează în situații de criză, pentru că e foarte posibil ca un produs să nu primească autorizația și atunci el este distrus și nu se mai utilizează pentru că nu poți, în condiții de criză majoră de sănătate publică, să aștepți să obții autorizația după care să începi producția. El practic se produce în cantități suficiente după studiile de fază 1 și 2, se cunoaște concentrația necesară, secvențialitatea dozelor și studiul de fază 3 consfințește. Dacă studiul de fază 3 eșuează, atunci tot vaccinul este distrus”, a declarat prof.dr.Alexandru Rafila.

De frică, oamenii vor accepta imunizarea

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară consideră că, din cauza fricii, oamenii vor accepta, până la urmă, să se vaccineze, având în vedere și evoluția pandemiei pe plan mondial. ”Toată lumea este speriată de ce se întâmplă acum în spitale. La ora actuală vorbim degeaba despre circuite, zonă roșie, zonă verde. Ordinul dat de Arafat a dat totul peste cap. Avem deja probleme cu ambulanțele, pentru că spitalele sunt obligate să preia toți pacienții la UPU. Când spitalul e plin, când paturile de la UPU sunt ocupate, unde să duci ceilalți pacienți? M-au sunat directorii medicali din spitale și mi-au spus cei de la Ambulanță au multiplicat Ordinul lui Arafat și fiecare ambulanțier are în mână ordinul când vine la spital cu pacientul. Și, chiar dacă nu au unde să-l primească, sunt obligați să facă acest lucru. Asta au făcut cu ordinul acesta .

În Cluj există o singură Unitate de primiri Urgențe la Spitalul Județean de Urgență, și toate ambulanțele aduc pacienții acolo. Spitalele sunt arhipline, în Cluj sunt patru spitale Covid și toate sunt pline, vă dați seama ce se întâmplă în alte orașe, care au mai puține spitale Covid? La Spitalul Județean de Urgență încă suntem spital general, cu pacienți non-Covid și pacienți Covid. În foarte scurt timp însă nu vor mai exista zone tampon, pentru că se vor umple toate cu pacienți Covid. Și așa ajungem să transformăm toate secțiile în Covid. Iar cei de la conducerea țării o țin pe a lor, că situația este sub control. Ce o fi sub control? Nu știu”, ne-a mai precizat Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
24.724 afisari

18 COMENTARII

  1. Stiu ei ce stiu ,sarmanii .Cat priveste haosul din sistemul medical am uitat ce spunea generalul Berthelot despre romani acum 100 de ani :”Sunt admirabil de dezorganizati”.Astazi gen Berthelot ar spune despre noi:”Sunt admirabil de impostori,prosti,incompenenti,nesimtiti ,necredinciosi si lipsiti de patriotism”.Culmea este ca ne mai asteptam sa ne mearga bine.

  2. Romania prima tara la nivel mondial care actioneaza in mod dictatorial si nazist in Pandemia COVID…vor veni cu armata si cu doctorii de tip Mengele sa va lichideze. Visul lui Hitler se implineste la nivel mondial: Noua Ordine Mondiala!

  3. Noi mai avem armată ?!?! ???
    Când o intra armata în clasa politică, nu-i mai salvează nici nimeni.
    Meritocrația o să domine România !
    Este unica formă de democrație superioară !

  4. De dimineata pana seara o tin langa cu acest vaccin care, culmea , nici macar nu are/au testele definitorii finalizate ?! Nimic in schimb despre gasirea unor SCHEME DE TRATAMENT eficiente. Se stie foarte bine ca un vaccin imunizeza in proportie de circa 60%, pentru maxim 12 luni. Psihoza aproape generalizata conduce la abordari lipsite de o minima logica elementara.

  5. Domnu bate campii cu brio, ii place pe sticla, atat. Se vor Stapanii Absoluti ai Romaniei

  6. Guvernul are prioritate la vaccin așa că nu au decât să se vaccineze primii nu să împingă prostimea în față așteptăm rezultatul lor

  7. Am si eu o curiozitate..sunt 8 luni de covid…suficient timp sa-ti faci ordine prin spitale…sa vii cu solutii pentru orice..
    Dar la noi e ca la meteo..in fiecare an in noiembrie ne prinde iarna pe nepregatite…suntem vai de capul nostru

  8. Ei se vor vaccina cu ser fiziologic (apa cu sare). Cadrele medicale i-si scriu si stampileaza singure certificate de vaccinare false, doar populatia v-a suporta adevaratul vaccin. Asa scrie si in biblie. Au anuntat de ani de zile ca vor sa omoare 75% din populatia globala apoi a crescut la 85 si 95%. Restul de 5% sunt ei.

  9. Spania a facut cadou 100 milioane de euro la TV publice si TV private 15 milioane euro in aprilie 2020
    Portugalia a facut cadou 15 milioane de euro la TV private in mai parca 2020
    Romania a facut cadou 40 milioane de euro la TV private in aprilie parca.
    Ordinul BOE din 17 iunie 2020 din Spania zice ca se pune la dispozitia spitalelor (etc.) pentru virus circa 6 MILIARDE euro
    In septembrie in PATRU ZILE, inainte de alegeri s-au vindecat DIN PIX 45 mii de infectati.
    Cum s-au vindecat pana acum 180 mii de romani (din februarie 2020) FARA VACCIN????
    De ce la TV prezentatorii NU poarta masca? Sunt cumva extraterestri imunizati la gripa aviara?
    Cati din cei anuntati cas morti de virus…. SUNT CU ADEVARAT MORI DE VIRUS???
    Cati bani/spaga primesc (pe ascuns/neoficial) guvernul Romaniei, TV, politia si doctorii ca sa IMPUNA minciunile astea?
    OMS recunoaste si o spune foarte des ca NICI UN VACCIN E SIGUR SUTA LA SUTA, exista marja de eroare de pana 10-20% in functie de felul si de lotul de vaccin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger