AcasăSOCIALCadouri pentru pensionari, în România: tichete sociale de 1100 de lei. Vezi...

Cadouri pentru pensionari, în România: tichete sociale de 1100 de lei. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplinească bătrânii!

pensie pensionariCum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua Lege a Pensiilor schimbă tot!

Bătrânii dintr-o anumită parte a ţării vor avea parte de un cadou nesperat, la final de an: tichete sociale de 1100 de lei. Astfel, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, pensionarii ieșeni vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice.

Fiecare pensionar cu pensie sub 1.100 de lei va primi 10 tichete a 10 lei fiecare. Cu tot cu pensionarii pe caz de boală, peste 11.500 de persoane vor beneficia de acest sprijin municipal

Ce condiţii trebuie să îndeplinească pensionarii

Beneficiarii campaniei sunt 11.587 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.100 de lei inclusiv (pensionari de drept și pensionari pe caz de boală). Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare.

În plus, bătrânii vizaţi de această măsură trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iași și să se afle în plată cu luna noiembrie 2021. Tichetele valorice vor fi distribuite în perioada 13 decembrie 2021 – 12 martie 2022, în mai multe locuri din oraș, în intervalul orar 8.30 – 15.30.

Urmează şi a 13-a pensie

După ce au promis un sprijin în valoare de 1.200 de lei, un fel de a 13-a pensie pentru toți pensionarii care au o pensie mai mică de 1.600 de lei, guvernanții s-au răzgândit.

Coaliția formată din PSD-PNL-UDMR discută acum ca aceste ajutare să fie acordate sub o altă formă. Guvernul nu mai vrea să acorde acceași sumă de bani tuturor pensionarilor, ci în funcție de venit.

Cu cât pensia se apropie mai mult de limita maximă, 1.600 de lei, cu atât ajutorul primit este mai mic. De exemplu, doar pensionarii care au o pensie de 1.000 de lei vor primi sprijinul integral de 1.200 de lei. Cei care au o pensie de 1.600 de lei vor primi un ajutor de doar 600 de lei.

Orban i-a atacat pe social-democraţi

Ludovic Orban afirmă, într-o postare pe Facebook, că vârstnicii au ajuns să voteze într-o pondere atât de mare cu PSD pentru că au crezut minciunile PSD” despre creşterile fantasmagorice de pensii”, el susţinând că PSD a promis în programul electoral din 2020 că în 2022 va aduce punctul de pensie la 2.010 lei, dar din păcate va fi doar 1.586 de lei, mai puţin cu 424 de lei în fiecare lună.

”PSD a fost readus la putere de Iohannis şi nu mai are scuza că este în opoziţie”, a mai zis Orban.

author avatar
Andrei Ștefan
1.232 afisari

8 COMENTARII

  1. Pensionarul cu pensie de1.200 lei trăiește muuult mai bine decât cel cu 1.100 lei, zic aleșii! Și nu le dă tichete! Înainte să-i alegem, nu ar trebui oare să le facă un examen psihiatric și un test de inteligență? Suntem la mâna și mintea unor neisprăviți, oportuniști și nesătui! Aoleu! O fi ieșit legea aia cu big brothers? O să rămân fără boi la bicicletă!

  2. Asta inseamna ca se apropie anticipatele.Dar daca vom vota tot ca in 2020 sa anuntam guvernantii sa nu mai cheltuie de pomana banii pe alte alegeri.

  3. Au facut si astia ca Țurcanu au zis ca da 42 la suta si nu au dat nimic si au mai ciupit si 10% din banii de inmormantare… Comision de partid.. Psd si Pnl aceași mizerie .

  4. Niste jeguri,si-au dat mana sa nu mareasca in decembrie asa cum promisese si dau 10 % din ianuarie,aici e smecheria de care nicio televiziune nu a sesizat-o,daca le marea din dec automat in ianuarie trebuia sa compeseze cu procentul de inflatie,asa ca le da din ianuarie si ce da nu acopera nici 25 % din inflatia prezenta si asa iau fentat pe pensionarii cu contributivitate !

  5. Sunt foarte surprins de modul in care se abordeaza DREPTUL la pensie.Pensia o primesti intr-o normalitate a ANILOR MUNCITI /CONTIBUTIE la sistemul national/privat de pensii si NU RAPORTAT LA NIVELUI COSULUI ZILNIC DE TRAI.Pentru ca eu asa va inteleg (i)logica,cel care a muncit 38 de ani si are o pensie STABILITA/CONTRIBUTIE de 1450 lei,iar cel care nu a muncit decat 5 ani, sa aiba 1000 de lei,ESTE NORMAL sa muncesti 30 de ani pentru un plus de 400 lei ?!Sau acest fenomen duce la NEMUNCA si MANA-INTINSA la STAT-adica la cei care muncesc,nu-i asa ?!NORMAL AR FI SA MANANCI CAT AI MUNCIT !

    • Corect,de ce sa mai muncesti daca la batranete tot iti da ceva moca,cei cu pensii de 800 lei nu sunt pensionari ,ci asistatii sociali care au muncit fff putin ,mai mult au taiat frunza la caini!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger