AcasăSOCIALBugetarii vor sta mai mult acasă. Statul pregăteşte noi zile libere pentru...

Bugetarii vor sta mai mult acasă. Statul pregăteşte noi zile libere pentru ei

Statul pregăteşte noi zile libere pentru angajaţii din aparatuş bugetar. Aşadar, în anul 2023, oamenii vor avea 3 zile în plus pentru activităţile lor recreative.

Restul angajaților din economie vor avea doar 15 zile libere, anul viitor.

Liberele trebuie recuperate

Același document spune că pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite.

Vestea bună pentru angajaţii din mediul privat este că numeroase firme private se pliază la rândul lor pe aceste zile și acordă o perioadă liberă propriilor angajați.

Noi beneficii în Codul Muncii

Există şi alte situaţii în care bugetarii pot cere zile libere: în cazul în care există o rudă bolnavă în familie, angajaţii de la stat pot beneficia de 5 zile libere.

De asemenea, în cazul în care aveți în grijă rude, veți mai putea beneficia de încă 5 zile libere și nici acestea nu vor fi incluse în concediul de oidhnă la care aveți dreptul într-un an. Un lucru foarte bun este că dacă doriți să vă suplimentați vemiturile, vă veți putea lua încă un loc de muncă.

În plus, funcţionarii publici pot lucra şi ei în sistem remote – de la distanţă. Însă până la 5 zile pe lună. E vorba de angajaţii care au copii cu vârsta de până la 11 ani care acordă îngrijire unei rude sau dacă starea de sănătate nu le permite să mearga fizic la serviciu.

author avatar
Andrei Ștefan
432 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger