AcasăSOCIALBucureștiul se pregătește să închidă școlile și să treacă la învățământul online!...

Bucureștiul se pregătește să închidă școlile și să treacă la învățământul online! Tabletele pentru elevi zac în depozitele ISMB: „Toată lumea se mișcă greoi”

eleviBucureștiul se pregătește să închidă școlile și să treacă la învățământul online! Tabletele pentru elevi zac în depozitele ISMB: „Toată lumea se mișcă greoi” / foto: Portal Învățământ

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că toate școlile din București se pregătesc pentru trecerea la scenariul roșu, în condițiile în care incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns la aproape 3. Problema majoră o reprezintă faptul că mulți elevi din Capitală nu au încă mijloacele necesare pentru desfășurarea cursurilor online.

Vorbim despre elevii din Sectoarele 3 și 5, care așteaptă și acum tabletele conectate la internet pentru a putea participa la orele online. A trecut o lună de la începerea școlii, iar distribuirea lor nu s-a încheiat.

Este o situație dramatică, în contextul în care 10.000 de astfel de dispozitive zac în depozitele Inspectoratului Școlar al Minicipiului București, potrivit edupedu.ro.

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat că se va deplasa la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) împreună cu reprezentanții ministerului, pentru a vedea de ce aproape 10.000 de tablete cu cartele la internet, laptopuri și camera web nu au ajuns încă la mai mulți elevi ai capitalei.

Nemulțumiri din partea părinților

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, a declarat că părinții trebuie să completeze o cerere pentru a li se repartiza o tabletă, însă aceasta a acuzat că sunt „multe nemulțumiri din partea părinților că de la școli li s-a dat un termen foarte scurt pentru completarea cererii”.

„Zilele acestea vor fi repartizate către unitățile școlare, ele sunt achiziționate, sunt în Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și vor fi livrate către copii în instituțiile de învățământ. Sunt circa 10.000 de tablete în depozitele ISMB”, a precizat Roxana Cercel.

Întrebată de ce întârzie trimiterea lor către elevi, atâta vreme cât mare parte din copiii din Capitală fac ore în sistem hibrid din prima zi de școală, iar alții sunt exclusiv online, Roxana Cercel a declarat că tabletele cumpărate de Ministerul Educației „sunt date către copii în baza unor criterii și atunci trebuie analizate toate situațiile, centralizate la nivel de unități de învățământ și imediat ce se realizează și finalizează toată documentația specifică copiii vor primi echipamentele”.

author avatar
Andreea Vlad
209 afisari

3 COMENTARII

  1. Tabletele sint in depozite și n-au ajuns la elevi pt. ca pulifricienii de la putere,freacă menta în loc sa munceasca ,să distribuie tabletele la școli/licee și de acolo directorii la elevi! Pt. ca actualul guv. nu reprezintă votul/voința rumânilor ci manevre securiste din țară și din streinătate! Ăstora nuici nu le place munca, să faca ceva pt. țară, ei vor puterea pt. ei să parvină și să slujească intereselor streine! Adică iubesc trădarea și pe trădători..

  2. Asta cu on line e un de hai sa ne jucam de scoala un soi de hai sa ne jucam de-a mama si de-a tata si copiii vin unu vine cu papusi altul cu masinute.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger