AcasăSOCIALBucureştiul, în scenariul roşu. Ce fac elevii din anii terminali? Cum încearcă...

Bucureştiul, în scenariul roşu. Ce fac elevii din anii terminali? Cum încearcă Sorin Cîmpeanu să-i „aducă” fizic la şcoală

scoalaBucureştiul, în scenariul roşu. Ce fac elevii din anii terminali? Cum încearcă Sorin Cîmpeanu să-i "aducă" fizic la şcoală

Bucureştiul a intrat, vineri, în scenariul roşu. Asta este o problemă pentru elevii din anii terminali, care se pregătesc de examene, pentru că ei nu pot merge fizic la şcoală.

Prin urmare, Sorin Cîmpeanu a declarat că s-a adresat direct Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), aflat sub conducerea premierului Florin Cîțu, pentru a-i cere ca elevii care au de susținut examenele naționale (evaluare națională și bacalaureat) să poată veni la școală fizic și în scenariul roșu.

Ministerul Educației anunța la sfârșitul lunii trecute că va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu.

Motivul este că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar copiii trebuie să fie foarte bine pregătiți, explica la momentul respectiv ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ce a spus Vlad Voiculescu despre acest lucru?

Întrebat dacă a discutat pe această temă direct cu ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul educației a spus că da, chiar în mai multe rânduri, că raporturile dintre ei sunt colegiale, dar răspunsul pe care l-a primit a fost că Ministerul Sănătății are nevoie de timp pentru a analiza o astfel de decizie.

A lipsit celeritatea”, a explicat Sorin Cîmpeanu de ce a preferat să se adreseze direct CNSU.

Consiliul Naţional al Elevilor doreşte tot online

Consiliul Naţional al Elevilor anunța, la 28 februarie, că nu este de acord cu ideea ca tinerii din clasele terminale să meargă la şcoală în condiţiile în care localitatea în care învaţă se află în scenariul roşu.

Consiliul solicita Ministerului să adopte o măsură prin care elevii şi părinţii să îşi exprime opţiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor.

author avatar
Andrei Ștefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger