AcasăSOCIALBucureştenii vor tremura de frig şi în această iarnă! Iată cea mai...

Bucureştenii vor tremura de frig şi în această iarnă! Iată cea mai vulnerabilă zonă din Capitală!

frig BucurestiBucureştenii vor dârdâi de frig şi în această iarnă! Iată cea mai vulnerabilă zonă din Capitală!

Veşti proaste pentru bucureşteni: vremea se va strica în Capitală, iar în case va fi frig. De ce? Din cauza defecţiunilor ale sistemului centralizat de încălzire. Rețeaua de termoficare e veche și sunt sute de kilometri de conducte care trebuie înlocuiți.

Partea şi mai neplăcută este că bucureștenii care vor să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire nu mai pot face acest lucru în această perioadă. În momentul de față nu mai pot fi depuse nici cererile de debranșare parțială, deoarece de luni încep probele de furnizare a agentului termic.

Se înlocuiesc 200 km de conductă

Din păcate, având o rețea care are zeci de ani, vor fi probleme pe care sperăm să le rezolvăm cât mai repede.

Vor fi probleme punctuale, suntem mobilizați astfel încât să intervenim și să diminuăm disconfortul cât este posibil. Avem echipe pregătite care să intervină acolo unde apar avarii majore.

Sunt sute de kilometri care trebuie înlocuiți, este nevoie de investiții, este nevoie de finanțări consistente. S-a semnat contractul pentru înlocuirea a 200 de kilometri de conductă din fonduri europene, așteptăm licitațiile pe care le organizează Primăria Capitalei astfel încât anii viitori să putem moderniza acest sistem de conducte pentru a nu mai avea probleme.

Sistemul are 1.000 de kilometri, vă dați seama de ce lucrări de amploare e nevoie pentru a-l pune în ordine”, a spus Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica.

Care e cea mai vulnerabilă zonă din Bucureşti?

Cea mai vulnerabilă zonă din Capitală este cea de nord-est, care include cartierele Colentina și Fundeni. „Este capăt de rețea. Energia termică trebuie să ajungă tocmai de la CET Sud”, a explicat Creţu.

Anul acesta au fost înlocuiți doar 15 kilometri de conducte, dintr-o rețea de 1.000 de kilometri.

Deși iarna trecută un bucureștean din cinci a stat în frig, Termoenergetica, principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, nu recomandă nici debranşarea, nici sursele alternative de încălzire. Argumentul e că, deşi căldura primită e cu ţârâita, măcar este ieftină.

 

author avatar
Andrei Ștefan
517 afisari

5 COMENTARII

  1. Concluzia? ați crezut/votat pe Mucușor ,propaganda rezist? Acu urmeaza ceva trist! Ati votat-o pe clothilde? Luați de aici! În viață cînd ești prost trebuie sa suporți consecințele acțiunilor tale! Vorbesc de voturi ca au fost f.f.fmulte in favoarea reziștilor care au căștigat primariile din București. Afara de ce-au furat cu sacii -buletinele de vot,reziștii cu procurorii lor.Procuroru ăla de SIIJ care zicea ca pina-n august termina dosarul, ce-a facut ca sintem spre sf.lu septembrie?? Sau n-a spus și anul in care se finalizeaza dosarul?

    • Pe procuror, se vede din afara, ca se fac presiuni USR.Acum PNL cere desfiintarea SIIJ, deci si a functiei lui.

  2. cati km a schimbat asta fata de firea in tevaria invechita sau e mai usor sa nu dai caldura dupa cata gargara a vandut prima de inscaunare?????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger