AcasăSOCIALBucureştenii s-au ENERVAT: nu vor să mai audă de Termoenergetica. Iată cât...

Bucureştenii s-au ENERVAT: nu vor să mai audă de Termoenergetica. Iată cât costă să renunți la sistemul centralizat de termoficare!

caloriferDebranșări pe bandă rulantă la RADET! Bucureștenii s-au săturat să plătească pentru a sta în frig

Bucureştenii s-au săturat să mai încălzeasca apa la aragaz, să se spele la lighean sau, iarna, să se încălzeasca la calorifere electrice. Oamenii îşi doresc centrale individuale de apartament, dar, pentru asta, trebuie să se debranşeze de la Termoenergetica.

Totuşi, deşi cererile sunt multe, debranşări nu s-au făcut.

3.000 de cereri de debranşare

Din luna aprilie şi până acum, Termoenergetica a primit peste 3.000 de cereri de debranşare. Pe lângă acestea, au rămas nesoluţionate de anul trecut alte peste 300 de solicitări. Compania de termoficare are obligaţia să le rezolve pe toate, până la 1 octombrie, când vor începe probele de presiune pentru iarna aceasta.

„Din păcate, aceste avarii vor apărea până în momentul în care reușim să înlocuim o mare parte din conducte, nimeni nu poate să spună acum că nu vor fi avarii, important să le remediem în timpul cât mai scurt și să fie resimțite pentru o perioadă scurtă”, a explicat Claudiu Crețu, director general Termoenergetica.

Cele mai multe solicitări vin din Sectoarele 5, 6 şi 2, acolo unde sunt capetele de coloană. Cei care vor să se debranșeze trebuie să plătească 250 de lei pentru analiza dosarului, apoi taxa de 2.200 de lei pentru debranşarea propriu-zisă.

Cât te costă debranşarea?

Doar 500 de clienţi şi-au văzut problema rezolvată până acum. Alţii 1.500 au plătit firme private să se ocupe de asta, ca să nu stea trei luni pe listele de aşteptare la Termoenergetica.

„Tocmai prin septembrie am reuşit să primim toate aprobările. Ne-a costat undeva la 2.700 de euro cu tot cu centrală”, a spus un client debranşat.

Trebuie 250 de lei pentru analiza dosarului, apoi taxa de 2.200 de lei pentru debranşarea propriu-zisă la care se mai adaugă preţul centralei şi costurile pentru punerea în funcțiune.

author avatar
Andrei Ștefan
5.641 afisari

9 COMENTARII

  1. Cand va spuneam mai acu vreo 2 sau trei ani, ca nu aveti nicio sansa cu caldura la colectiv, unii ati cam carcotit, ca-i scump , ca e cu efort, etc. Uite ca ati ajuns la vorbele mele, dar ce nu inteleg iarasi este de ce trebuie taxele pe care le amintiti. Adica cum 250 lei analiza de dosar ??? Sa analizeze ce ? C a nu este caldura ? Pai, e clar nu este ca n-o dau , atunci ??? Apoi 2000 si ceva de lei debransare. Ce fel de debransare ? Tai tevile si punct. La noi, ha, ha , cam demult, au spus doar ca trebuie sa solicitam de la ROMGAZ o suplimentare de cota de 1,5 mc, ca Ceasca calculase debitul doar pentru aragaze, apoi cu hartia te duceai la IGO ma rog la fiecare cum i-o fi zicand si le spuneai ca gata s-a terminat cu CAP. Au macait la inceput ca cica le dereglam sistemul… Ce sistem ??? Adica atunci cand nu venea apa calda pe tevi nu se deregla numai cand urma sa ne debransam noi… Ne-am facut un proiect am refacut instalatia de gaz pe scara si gata, apoi fiecare cum si cand a dorit sa-si puna microcentrala. Si uite asa am terminat tot orasul cu mizeria lor si in final s-au desfiintat si intreprinderea lor care ne lua banii si ne vindea povesti exact cum le primiti voi acum. Parca-i tras la indigo. Duceti-va peste ei si zburatile scaunele pe care stau degeaba, ca altfel o sa vedeti caldura la sfantu asteapta.

  2. Avem ceea ce meritam! Își bat joc de noi pt că le permitem! Daca facem front comun și nu mai plătim facturile nesimțite dar mai ales taxele nejustificate și angajam avocați pt a i da in judecata sa le cerem daune , s ar potoli.

  3. Aveți dreptate, sare.punem toți centrala sa pur și simplu sa nu ke mai plătim facturile nesimțite. Din păcate nu toți ne permitem sa punem centrala. Eu în nici un caz nu mi-asi permite costurile unei centrale dintr-o pensie de 1.660 lei,.din care 500 dau lunar pe medicamente. În concluzie,.nu am nici o posibilitate sa ies din situația creata de acești conducători prosti,.hoți și.nesimtiti
    Pentru ei oamenii nu reprezinta decât o mașină de vot. Din păcate, sunt foarte mulți cetățeni care nici nu realizează situația critica în care s-a ajuns.

  4. Eu nu inteleg pentru ce cer 2200 lei ? Asta e hotie.Ca pune un dop pe teava mea ? Ei sunt proprietari pana la bramsament.

  5. Dacă se continua managementul cu peroane numite politic, gen dna Alina Geonea care e fosta candidata și care a fost promovata rapid din consilier pe post de șef serviciu Comunicare acesta Marie cu alta pălărie, compania Termoenergetica București nu are cum sa evolueze pozitiv. Aceasta mare sefa, concediază după bunul plac angajații care țin sistemul asta dezastruos în funcțiune de anii de zile. Ea hotărăște mai ceva ca Directorul General cine rămâne și ce are de făcut fiecare pe modelul comunist totul pe hârtie este bine. Faceți o ancheta serioasa la aceasta instituție și curățați locul de gunoaie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger