AcasăSOCIALBucureştenii revin la o viaţă aproape normală, mai repede decât ar fi...

Bucureştenii revin la o viaţă aproape normală, mai repede decât ar fi crezut. Prefectul Capitalei a dat vestea bună!

alin stoica prefectBucureştenii revin la o viaţă aproape normală, mai repede decât ar fi crezut. Prefectul Capitalei a dat vestea bună!

Rata de infectare COVID a scăzut sub 3,5 la mie în București, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică. În Capitală, luni se înregistrează o incidență de 3,46 cazuri la mie în ultimele 14 zile.

Prefectul Alin Stoica a anunţat că a convocat Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform legii, la incidenţă sub 3,5 nu se mai aplică restricţiile pe program şi pe circulaţia în afara domiciliului în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Am convocat deja un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă, cerem şi opinia autorităţilor sanitare şi luăm o decizie”, a declarat prefectul Capitalei.

Potrivit acestuia, cel mai devreme, deciziile Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar intra în vigoare marţi.

Alin Stoica a amintit că legislaţia prevede că, la incidenţă sub 3,5 la mia de locuitori a infectărilor cu SARS-CoV-2, programul operatorilor economici este până la 21,00 şi în weekend, circulaţia persoanelor este permisă până la ora 22,00 şi vineri, sâmbătă şi duminică, iar sălile de sport se

Când vor reveni bucureştenii la o viaţă aproape normală?

Sălile de sport s-ar putea deschide chiar de marți. Măsurile de relaxare pentru weekend se aplică în Capitală începând de vineri.

În ce privește sălile de spectacol și restaurantele, prefectul spune că se vor fi deschide parțial, cu capacitate de 30%, abia după ce rata de infectare coboară sub 3 la mie.

Desigur, trebuie să ne așteptăm la aglomerări, am văzut că în fiecare an în perioada sărbătorilor se produc astfel de aglomerări și atunci și noi avem un pic de responsabilitate să ne facem programul de cumpărături în așa fel încât să le evităm.

Există măsuri flexibile, fiecare comerciant poate să aplice diverse măsuri”, a mai zis Stoica.

author avatar
Andrei Ștefan