AcasăSOCIALBucureştenii rămân pietoni? Şoferii de pe maşinile STB ameninţă că vor pleca...

Bucureştenii rămân pietoni? Şoferii de pe maşinile STB ameninţă că vor pleca în valuri

stb grevaBucureştenii rămân pietoni? Şoferii de pe maşinile STB ameninţă că vor pleca în valuri

Cetăţenii din Bucureşti trec prin emoţii. Ca transport public, ei s-ar mai putea folosi doar de metrou. De ce? Sindicaliştii îi atrag atenţia primarului general, Nicuşor Dan, că tăierea celor 300 de milioane de lei din bugetul transportului public local pune în pericol calitatea şi continuitatea acestui serviciu.

Este vorba de un serviciu de care depind milioane de cetăţeni din Bucureşti şi din Ilfov.

Care sunt ameninţările şoferilor STB?

Din cauză că suplimentarea fondurilor de salarii a fost întârziată, şoferii de pe maşinile STB ameninţă că-şi vor căuta de muncă în altă parte.

Prin urmare, patru milioane de bucureşteni şi ilfoveni riscă să rămână fără transport public, din cauza subfinanţării serviciului. Oamenii se plâng deja de scăderea calității transportului public.

Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele întârzie, iar mijloacele de transport sunt murdare, iar asta este doar începutul, spun sindicaliştii.

Sindicaliştii STB vor face grevă?

Nu am primit niciun răspuns. Subfinanţarea, reducerea bugetului cu 300 de milioane de lei, va avea consecinţe nefaste şi pentru angajaţii STB şi pentru călători.

Primarul general a găsit de cuviinţă să repete ce s-a întâmplat la Metrorex. A atacat în instanţă două acte adiţionale care ne permiteau măriri de salarii.

Luni avem termen la Tribunalul Bucureşti, am cerut o ordonanţă prezindenţială care să blocheze acţiunea în instanţă.

Sunt două posibilităţi – una legală, care ţine de sindicat, iar cea de-a doua – o decizie a angajaţilor care va fi luată peste capul nostru”, a declarat, vineri, Vasile Petrariu, preşedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

author avatar
Andrei Ștefan
3.313 afisari

11 COMENTARII

  1. STB reduce liniile existente de zeci de ani in sectorul 6! Gata ! la mintea lor au facut economie fix in Dr.Taberei unde faci 1 km intr o ora…
    Cica au intrdus linii de metrou…care vin la 10 min…si ca sa ajungi la Unirea trebuie sa schimbi..faci 1 ora !.Daca vrei sa ajungi in Sraulesti ajungi cu autoturismul in 30 min.Cu metroul in 1 ora…Si se mira de nenorociri in trafic ?
    Vai de capul lor de prosti !

    • Faci 30 min din Dr Taberei pana la Straulesti??? Si te miri de nenorocirile din trafic…

  2. De 30 de ani auzim de santaje ale astora care se cred izmenele de pe noi adica indispensabili.Eu zic ca prin Bucurestiul contemporan se poate merge foarte bine pe jos ca e mai sanatos.Romania ar fi mult mai sanatoasa si libera fara aceste cloace parazite din transporturi,urmasii lui Vasile Roaita, care se cred buricii pamantului ,plini de ifose si grupe,cu tot neamul care paraziteaza bugetul tarii.Plecati sanatosi,ne vom descurca mai bine fara voi plus ca bugetul va face mari economii.Visez si eu…

  3. Trebuie mărit prețul biletului la 2,50 lei și eliminată gratuitatea pentru pensionarii cu venituri mari. Se poate păstra numai pentru cei cu pensie minimă de 800 de lei. Și încă ceva – sunt mulți pensionari care s-au în provincie dar și-au păstrat adresa de București tocmai pentru a beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport ale STB. Este o pagubă imensă acesta subvenționare în masă a călătoriei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger