AcasăSOCIALBucureştenii rămân pietoni: după sindicaliştii Metrorex, şi angajaţii STB ameninţă cu protestul!

Bucureştenii rămân pietoni: după sindicaliştii Metrorex, şi angajaţii STB ameninţă cu protestul!

stbBucureştenii rămân pietoni: după sindicaliştii Metrorex, şi angajaţii STB ameninţă cu protestul!

Transportul în comun din Bucureşti, atât cel teran, cât şi cel subteran, face jocuri psihologice cu minţile bucureştenilor. După protestul Metrorex de vinerea trecută, acum şi şoferii STB ameninţă cu revolta.

De ce vor protesta şoferii STB?

Sindicatul de la STB a solicitat pentru ziua de miercuri, 31 martie, autorizarea de către Primăria Capitalei a unui protest în stradă, care va fi organizat în fața sediului instituției din ”Dinicu Golescu”. Sindicaliștii vor protesta în vreme ce un angajat STB va fi cercetat disciplinar.

Ne pregătim de un miting de protest, am solicitat la „Dinicu Golescu” nr 1, unde este direcția, pe data de 31 martie, între orele 12 și 14, ore la care este cercetarea disciplinară a colegului nostru.

În continuare, noi ca sindicaliști, suntem monitorizați, și ni se bagă pumnul în gură în continuare, și suntem cercetați disciplinar, ca pe mandatul doamnei Firea.

Se menține acel articol 93 din Regulament, prin care se spune că transmiterea de informații în spațiul public, respectiv în presă, este abatere disciplinară.

Încercăm să avem un dialog cu noul director, care, deocamdată, nu ne bagă în seamă pe cei de la sindicat. Acum, preocuparea celor din noua conducere este să pună oamenilor lor, dar de probleme nu prea îi interesează.

Au aceleași obiceiuri, să pună în funcții de conducere oameni neprofesioniști, ori care sunt compromiși, oameni vechi care nu au făcut performanță.

În loc să pună accent pe echiparea muncitorilor, pe problemele pe care le au angajații, cu reparații, ei pun accent pe ținută. Sunt controale în trafic, ca șoferii să poarte cravată, cămașă și costum. Mi se pare aberant, în condițiile în care există atât de multe probleme„, a declarat președintele Sindicatului de la STB, potrivit Gandul.

Reamintim, în vinerea protestului de la metrou, STB a scos pe traseu toate vehiculele disponibile, iar personalul care se afla în zilele libere a fost chemat la muncă.

De asemenea, a luat mai multe măsuri și pentru a mări viteza de circulație a vehiculelor.

author avatar
Andrei Ștefan
543 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger