AcasăSOCIALBucureștenii îngheață în casă! Încă o iarnă cu calorifere sloi? Autoritățile cer...

Bucureștenii îngheață în casă! Încă o iarnă cu calorifere sloi? Autoritățile cer răbdare

calorifere

Urmează o iarnă lungă în București, cu multe conducte de termoficare sparte și cu calorifere care riscă să rămâne reci, zile la rând.

Deși de mai bine de o săptămână termometrele nu urcă mai sus de 12 grade Celsius, caloriferele au rămas reci. Apartamentele bucureștenilor sunt mai friguroase decât afară. Grav este că în unele cartiere nici apă caldă nu există.

Problema se va rezolva în câteva zile, promite Termoenergetica. Compania anunța în urmă cu câteva zile că în aproximativ 80% din totalul punctelor termice au fost încărcate instalațiile pentru furnizarea căldurii. Cu toate acestea, mulți bucureșteni dârdâie de frig în case.

Bucureștenii, lipsiți și de apă caldă

Pentru restul de 20 de procente, instalațiile nu s-au încărcat încă, deoarece asociațiile de proprietari au anunțat că momentan nu doresc furnizarea căldurii sau mai sunt în defășurare lucrări la rețeaua secundară. Este necesară deschiderea circuitului de încălzire din subsolurile blocurilor și realizarea aerisirii coloanelor, astfel încât agentul termic să parcurgă întrega instalație de încălzire.

„Sunt probleme punctuale și vor mai dura câteva zile, până reușim să ajungem la un echilibru hidraulic. Creștem presiunea și debitul cât se poate de încet și treptat, pentru că rețeaua are foarte multe probleme și nu rezistă la presiuni ridicate.”, a declarat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica.

Pe site-ul Termoenergetica sunt constant 30 de pagini de adrese la care apa caldă și căldura sunt sub parametri sau sunt oprite, transmite Digi 24. 60 de mii de apartamente din Sectorul 6 sunt afectate pentru că CET-ul privat din vestul Capitalei a oprit furnizarea de apă caldă, din cauza prețului crescut la gaze naturale. Este afectat și CET Grivița, care nu produce apă caldă de patru luni.

author avatar
Andreea Vlad
1.219 afisari

9 COMENTARII

  1. Nu este bine, trebuie să recunoaștem, dar mai există centrale termice de apartament. Există boilere, există reșouri. Ce, doar Catedrală să existe? Doar Fierea, Băselu și Videanu? Ei i-au votat, nu au fost impuși de extratereștri.

    • Barbete, cam slaba înfierarea cu mânia ” proletară ” care te cam caracterizează, bașca la pretul gazelor care tot creste precum drencova, la cotele apelor Dunării, cand sunt inundații, ” bese 700 % ” !

      • Parazit apevist, scuzat fie-mi pleonasmul, știi ce merită ăștia „militaurizați” pensionați înainte de 65 de ani, nu? Duși în Deltă la stuf. Sau să spargă bulgări de sare. SĂ FIE ȘI EI UTILI ȚĂRII!

    • Fă, nu te contrazic, își merită soarta bruneciorile din Haules-Bucales, dar cu ce-a fost mai bună pocnitoarea multifătătoare din Șoldova?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger