AcasăSOCIALBREAKING NEWS: Salvamontiștii, în alertă! Două persoane, surprinse de o avalanșă în...

BREAKING NEWS: Salvamontiștii, în alertă! Două persoane, surprinse de o avalanșă în Bucegi!

BREAKING NEWS: Salvamontiștii, în alertă! Două persoane surprinse de o avalanșă în Bucegi! (sursa foto: romaniatv.net)

O informație de ultimă oră venită din direcția Salvamont România indică faptul că doi oameni – foarte probabil turiști – ar fi fost surprinși, pe munte, de o cădere de zăpadă. Mai exact, că în masivul Bucegi s-a produs o avalanșă, sub vârful Țigănești.

UPDATE: Sursa citată anunță că salvamontiștii au ajuns aproape de locul unde se bănuiește că s-ar afla prima persoană și că este o chestiune de minute până se va ajunge la aceasta.

Urmează ca apoi echipa de salvatori să se împartă – unii să rămână să facă evaluarea acestei persoane, înainte de a o coborî de pe munte, iar alții să continue operațiunea menită ducă la găsirea celeilalte.


Din primele informații făcute publice pe pagina de Facebook a Salvamont România rezultă că ”avalanșa a prins două persoane dintre care una cel puțin una a reușit sa se salveze iar cea de-a doua se pare că este surprinsă sub zăpadă. Informațiile sunt incerte, dar există varianta ca ambele persoane să fie în viață și să nu se poată vedea sau contacta”.

S-a mai anunțat că o echipă de salvatori montani din Râșnov au pornit deja către locul unde s-a produs avalanșa. Acțiunea este una în dinamică. Din primele momente s-a decis alertarea unui elicopter, în ideea de a se ajunge cât mai repede în zona respectivă, doar că, ”din păcate, în zona nu sunt condiții de zbor”, anunță aceeași sursă.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger