AcasăSOCIALBREAKING NEWS. Alertă cu bombă la bordul unui avion, pe Aeroportul Otopeni/Ce...

BREAKING NEWS. Alertă cu bombă la bordul unui avion, pe Aeroportul Otopeni/Ce s-a constatat în urma verificărilor

BREAKING NEWS. Alertă cu bombă la bordul unui avion, pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii aeronavei, evacuați (sursa foto. Facebook/Bucharest Airports)

Autoritățile au intrat în alertă, vineri dimineață, 29 aprilie, după ce s-a anunțat că la bordul unei aeronave care ar fi trebuit să decoleze de la Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) s-ar afla o bombă.

UPDATE: În urma verificărilor derulate de către specialiști, s-a ajuns la concluzia că amenințarea care a pus în alertă autoritățile și a îngreunat planurile de călătorie ale pasagerilor aeronavei care ar fi trebuit să plece la primele ore ale dimineții în Germania, la Munchen, a fost una falsă.

Verificările efectuate de către instituţiile abilitate ale statului s-au încheiat şi s-a constatat că ameninţarea cu bombă a fost falsă.

Pasagerii urmează a fi îmbarcaţi iar aeronava Lufthansa, cu destinaţia Munchen, va decola în cel mai scurt timp”, a anunţat Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, potrivit news.ro.

Știre inițială: 

E vorba despre un avion cu destinația Munchen, care trebuia să decoleze la ora 6, potrivit stirileprotv.ro. Echipele speciale au intervenit deja la fața locului. Sunt verificate atât avionul, cât și bagajele pasagerilor.

Apelul primit la 112

Din primele informații, ar fi fost vorba despre un apel anonim făcut la numărul unic de urgență, 112.

„În urma unui apel anonim la 112 care ameninţa că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se afla o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internaţional Henry Coandă Bucureşti.

În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronava şi în acest moment pirotehniştii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări”, au anunțat reprezentanții aeroportului, potrivit sursei citate.