AcasăSOCIALBrancardierul de la Victor Babeș, reținut! Bărbatul este acuzat de ucidere din...

Brancardierul de la Victor Babeș, reținut! Bărbatul este acuzat de ucidere din culpă

Victor BabesBrancardierul care a detubat, din greşeală, o femeie la "Victor Babeş" şi-a aflat pedeapsa şi acuzele

Cazul care a surprins lumea medicală şi opinia publică, vineri dimineaţă, atunci când s-a aflat că un brancardier de la „Victor Babeş” a detubat, din greşeală, o femeie, confundând-o cu un alt pacient care decedase, are noi evoluţii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunță că brancardierul de la Spitalul Victor Babeș a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Brancardierul este acuzat de omor din culpă

Poliția Capitalei a anunțat vineri punerea sub acuzare pentru ucidere din culpă a unui brancardier care a deconectat de la aparate, din greșeală, o pacientă bolnavă de COVID. Femeia, în vârstă de 65 de ani, a murit.

Urmare informării transmise în data de 10 decembrie, cu privire la decesul unui pacient internat într-un spital din București, sector 3, facem următoarele precizări:

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect”, a anunțat Poliția Capitalei.

Şi spitalul a declanşat o anchetă internă

Conducerea spitalului a anunțat că va declanșa o anchetă administrativă internă „care are ca scop verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente.

De asemenea, în aceeași informare reprezentanții spitalului de boli infecțioase susțin ca sesizarea organelor de urmărire penală a fost făcută de către coordonatorul turei de gardă întrucât „există indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale„.

Pacienta detubată dintr-o eroare avea COVID-19

Brancardierul trebuia să ridice din salon altă persoană decedată și nu s-a uitat pe monitorul de la patul femeii.

Un doctor ar fi anunțat la 112 că o pacientă a decedat în secția de Terapie Intensivă după ce un brancardier a dezintubat-o din eroare. Pacienta, diagnosticată cu Covid-19, fusese internată în 25 noiembrie. Femeia avea 65 de ani.

author avatar
Andrei Ștefan