AcasăSOCIALBoomerii aruncă în aer piața muncii! Pensionarea anticipată agravează una dintre cele...

Boomerii aruncă în aer piața muncii! Pensionarea anticipată agravează una dintre cele mai mari probleme ale lumii

piata munciiBoomerii aruncă în aer piața muncii! Pensionarea anticipată agravează una dintre cele mai mari probleme ale lumii

Pensionarea anticipată – indiferent dacă este forțată de pandemie sau nu – are un impact uriaș asupra pieței muncii. Și datele arată că boomerii pensionari, cu mult mai mulți decât milenarii „leneși”, sunt cea mai mare forță din spatele penuriei de forță de muncă.

Oamenii au părăsit câmpul muncii din nenumărate motive în ultimii doi ani. Dar dintre cei care au plecat și au cele mai puține șanse să revină sunt persoane în vârstă care și-au accelerat pensionarea.

Luna trecută, 3,6 milioane de americani au părăsit piața muncii și au spus că nu vor un loc de muncă în comparație cu noiembrie 2019. 90% dintre ei aveau peste 55 de ani, potrivit CNN.

Piața de valori și creșterea prețurilor la locuințe le-au oferit oamenilor cu venituri mai mari, în special boomerilor, mai multe opțiuni, spune economistul șef ADP Nela Richardson.

Boomerii sunt de vină pentru deficitul de forță de muncă

Natura pandemiei înseamnă că riscurile de a merge la muncă sunt mai mari pentru persoanele în vârstă. Angajatorii nu fac suficient pentru a atrage oamenii de la pensie. Ei creează locuri de muncă, dar nu cele pe care le doresc oamenii.

Chiar și Casa Albă a recunoscut modul în care problema pensionării denaturează economia muncii. Jared Bernstein, consilier al președintelui Joe Biden, a spus că, odată ce lucrătorii „non-prime de vârstă” – cei peste 55 de ani – sunt excluși din valori, o imagine mult mai clară a modului în care se desfășoară recuperarea forței de muncă apare, deoarece se dezactivează.

Apar semne că deficitul de forță de muncă se atenuează

În primul rând, pensionarii încep să revină la muncă. Rata „nepensionării” a scăzut la puțin peste 2% la începutul pandemiei, dar în ultimele luni a crescut la aproximativ 2,6%, potrivit Nick Bunker, economist la Indeed. Aceasta este încă departe de rata pre-pandemie de aproximativ 3%.

A scoate oamenii din pensie poate suna crud, dar nu este întotdeauna cazul – unii oameni s-au pensionat nu pentru că doreau să înceteze să lucreze, ci pentru că era prea riscant să lucreze într-o pandemie sau nu și-au putut găsi un loc de muncă în care să se bucure de beneficii.

author avatar
Andreea Vlad
538 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger