AcasăSOCIALBOMBARDIERI cu Tesla de sute de mii de euro, dar stau la...

BOMBARDIERI cu Tesla de sute de mii de euro, dar stau la cozi ca să-şi încarce, gratuit, maşinile, la mall!

BOMBARDIERI cu Tesla de sute de mii de euro, dar stau la cozi ca să-şi încarce, gratuit, maşinile, la mall!

Românii care şi-au cumpărat maşini electrice Tesla de sute de mii de euro caută variante ieftine de încărcare a acestora. Şoferii respectivi preferă variante economice şi ca bani, şi ca timp.

Soluția este simplă pentru cei care locuiesc la curte, dar cei care stau la bloc caută soluţii optime.

Au făcut cozi la mall Promenada

Deși au dat zeci sau chiar sute de mii de euro pe o mașină electrică de la Tesla și până nu demult și-o încărcau acasă, acum proprietarii sunt depășiți de costuri.

Vineri seara, zeci de șoferi de mașini electrice Tesla au stat ore întregi la cozile uriașe formate în fața supercharger-ul din parcarea mall-ului Promenada pentru a-și încărca vehiculele gratuit. Cei care și-au cumpărat automobil nou de la Tesla își pot încărca mașina gratuit timp de un an de zile, conform Romania TV.

Acasă durează 15 ore, la mall – 1 oră

Cei care locuiesc la bloc şi încarcă mașina electrică acasă, pe timpul nopții, ar trebui să o lase în jur de 10-15 ore. La o stație de încărcare rapidă (de 50-120 kWh) durează aproximativ o jumătate de oră. Prin urmare, dacă sunt și alți șoferi în fața ta, da, vei aștepta destul de mult timp la coadă.

Un şofer de mașină electrică, care conduce aproximativ 1.000 de kilometri pe lună, spre exemplu, are nevoie de un consum de curent de circa 200 kw, iar o încărcare zilnică presupune circa 7 kw.

author avatar
Andrei Ștefan