AcasăSOCIALBOMBĂ! Victor Ponta susţine că ştie cum să scoată România din criză:...

BOMBĂ! Victor Ponta susţine că ştie cum să scoată România din criză: măsurile pe care le consideră salvatoare

Victor PontaBOMBĂ! Victor Ponta susţine că ştie cum să scoată România din criză: măsurile pe care le consideră salvatoare

Victor Ponta, președintele PRO România, a susţinut, duminică, o prezentare online, în care a făcut o dezvăluire importantă: conform lui, cunoaşte primele două măsuri din planul pentru ieșirea din criză: venitul minim de criză pentru persoane fizice și sprijinul economic de criză pentru companii.

Fostul prim-ministru al României a susţinut acest „atelier” virtual în perspectiva alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie.

Cred că este important să le spunem oamenilor ce câștigă ei după 6 decembrie, ce câștigă politicienii știm. Mi-am propus să venim cu două măsuri foarte clare, foarte simple, care se aplică pe tot anul 2021 și care merg țintit către oamenii care au nevoie de sprijin și către firmele care au nevoie de susținere. Aceste două măsuri vor fi condițiile PRO România pentru a vota în noul Parlament un guvern„, a spus Ponta.

Prima măsură: venitul minim garantat

Liderul Pro România este de părere că una dintre cele două măsuri poate fi venitul minim garantat și presupune asigurarea, pentru fiecare român, a cel puțin 2000 lei lunar și 1500 lei/membru de familie.

Oamenii cu venituri mici trebuie să știe că există programe concrete, foarte clare, foarte simple, care să-i ajute să treacă peste anul 2021. Propunem asigurarea unui venit minim de criză, care să asigure fiecărui român cel puțin 2000 lei lunar și 1500 lei/membru de familie. Acest venit minim se calculează ca diferență dintre venitul realizat și nivelul garantat menționat și se acoperă în proporție de 50% prin bani și 50% prin tichete valorice„, a explicat Victor Ponta.

A doua măsură: sprijinul economic de criză pentru firme

Cea de a doua măsură prezentată astăzi de Victor Ponta: sprijinul economic de criză și se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat și capital românesc.

Aici este vorba despre HORECA și producătorii din industria alimentară, cota de TVA redusă de la 9 % la 5% – este un sprijin concret. Acești 4% reprezintă, de fapt, nu doar niște bani, ci și un sprijin, psihologic dacă vreți, pentru sectoarele cele mai afectate de această criză.

A doua facilitate este eliminarea pentru 2021 a impozitului pe profit specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate pentru activele corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.

Al treilea lucru, extrem de important, este să acoperim minimum 50% pentru chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării din cauza restricțiilor. Nu este normal să lăsăm firmele mici să lupte în procese cu proprietari care le spun ”nu ne interesează că v-au închis, plătiți-ne chiria!”. Este o bătălie inegală și trebuie să intervenim să salvăm aceste firme” , a explicat liderul PRO România.

author avatar
Andrei Ștefan