AcasăSOCIALBOMBĂ: PSD şi PNL scindează societatea din cauza certificatului verde! Unde s-au...

BOMBĂ: PSD şi PNL scindează societatea din cauza certificatului verde! Unde s-au împotmolit negocierile, pe Lege

certificat verdeBOMBĂ: PSD şi PNL scindează societatea din cauza certificatului verde! Unde s-au împotmolit negocierile, pe Lege

De ce n-a fost adoptată încă Legea certificatului verde obligatoriu la locul de mncă? Pentru că PSD şi PNL nu s-au pus de-acord asupra domeniilor de activitate la care ar urma să se ceară acest document.

Social-democraţii au propus testarea bugetarilor ca alternativă la vaccinare, liberalii au cerut și pentru zona privată.

De ce PSD insistă cu testarea gratis doar la bugetari

Despre certificatul verde, Vasile Dîncu a spus că pot exista diferențe de abordare.

Eu cred că în acest moment există viziuni diferite. De exemplu, domnul Rafila (ministrul Sănătății, Alexandru Rafila) a venit cu un proiect mult mai sofisticat pentru un certificat verde, care nu include neapărat vaccinare obligatorie, ci era și cu un sistem de testare.

Apoi au apărut diferențe care țin de ideologie. Până la urmă, noi am vrut să-i sprijinim în primul rând pe cei care lucrează în serviciile esențiale pentru testare, de exemplu în serviciile esențiale ale statului, la funcționarii publici.

Atunci, domnul Cîțu (liderul PNL, Florin Cîțu) a vrut să replice că ar trebui să dăm la toată lumea teste gratuite și la cei care lucrează în zona privată și au existat dezbateri, este firesc.

Noi nu putem să facem o disoluție a celor două partide într-un program de guvernare, ci invers, trebuie să îmbogățim prin programele noastre de partid, să îmbogățim programul de guvernare.

Așa am făcut și când am negociat programul de guvernare și cred că este un program bun și am reușit un echilibru destul de bun”, a explicat ministrul Apărării.

Coaliţia e solidă, au dat asigurări

Eu nu cred că unitatea de monolit mai poate caracteriza o politică românească în acest moment. Eu cred că dacă există unele păreri diferite sunt suportabile în acest moment și eu chiar nu le-am văzut, dar s-ar putea să apară mai încolo.

Nu cred că suntem în pragul ruperii coaliției să spunem sau nici nu există această perspectivă. Eu mă așteptam să fie mai greu să lucrăm împreună, vă spun foarte sincer și chiar să construim un program de guvernare împreună, credeam că va fi mult mai greu”, a adăugat Dîncu.

author avatar
Andrei Ștefan