AcasăSOCIALBode s-a dat de gol. Achiziția cu dedicație a BMW-urilor, pusă la...

Bode s-a dat de gol. Achiziția cu dedicație a BMW-urilor, pusă la cale de MAI

Lucian Bode aruncă scandalul licitației cu dedicație în curtea lui Drulă

Încercarea ministrului Lucian Bode de a duce în derizoriul luptei politice a licitației cu dedicație pentru BMW-urile Poliției Rutiere a avut efectul invers celui scontat. Practic, Bode admite că acel caiet de sarcini al licitației, chiar dacă ar fi cu dedicație, a fost semnat și de Cătălin Drulă, în calitatea lui de atunci, de ministru al Transporturilor. Un fel de ”da, a fost cu dedicație, dar tu de ce ai semnat-o”, în condițiile în care același Bode recunoaște că specificațiile tehnice au fost întocmite de IGPR.

Cu toată ieșirea plină de indignare a președintelui Klaus Iohannis legată de scandalul licitației cu dedicație pentru prietenul său, mimarea unei verificări a Corpului de Control al ministrului de Interne și o conferință de presă a MAI mai mult decât penibilă, problemele legale ale contractului pentru cele 600 de BMW sunt departe de a fi lămurite. Cătălin Drulă, chiar dacă are în spate un partid care nu prea mai contează pe scena politică, a pus punctul pe ”i” și a devoalat toate contradicțiile din licitația care a avut un singur participant, prietenul președintelui Klaus Iohannis. Conștient fiind că dârele de mizerie ale contractului dubios persistă încă în spațiul public, Lucian Bode a ieșit la contraatac, aruncând pisica, în mod absolut aberant, în curtea lui Drulă. ”Așa, și? Păi tu de ce ai semnat?”, acesta a fost mesajul halucinant pe care l-a transmis ministrul Afacerilor Interne.

”Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă aprobă cererea de finanțare, inclusiv detaliile tehnice. Se semnează contractul de finanțare, în baza aprobării dată de Drulă, semnat între Ministerul Transporturilor și IGPR. Ca reprezentant al MT este domnul ministru Drulă și domnul Benone Matei de la IGPR. Foarte important: anexa 2 a contractului este fișa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, foarte important – cutie automată 8+1 trepte. Ce spunea dl Drulă acum câteva zile? Că am construit un caiet de sarcini în care am trecut cutie de viteze 8+1 viteze pentru a avantaja pe cineva, în condițiile în care domnul Drulă a semnat acest contract”, a afirmat Lucian Bode.

Mânărie la vârf

Aici este un hățiș și chiar dacă Ministerul Transporturilor s-a ocupat de linia de finanțare a proiectului, de ghidul de finanțare și a dat drumul la cererea de finanțare ca fiind necesară, toate aceste informații și date referitoare la cerințele tehnice au fost întocmite de MAI, susține președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica. Acesta mai arată că, în toate cazurile de proiecte, beneficiarul spune ce nevoie are. ”Bode a afirmat că, dacă e cu dedicație, pică Drulă. Dar pică toată lumea, adică tot e cu dedicație, pentru cetățeanul de rând, cineva a făcut clar o mânărie. La conferința de presă, reprezentanții IGPR au spus că specificațiile tehnice din caietul de sarcini ar fi, de fapt, solicitările polițiștilor de la Poliția Rutieră și cu asta au închis subiectul. A mai fost o contradicție. La prima licitație au scos 300 de bucăți cu 27.000 de euro și au văzut că nu s-a prezentat nimeni. Apoi au spus că nu s-a prezentat nimeni pentru că piața auto este afectată de lipsa componentelor și nu pot oamenii să mai producă mașini la un asemenea nivel. După care au crescut prețul la 33.000 de euro, dar au mărit și cantitatea, de la 300 la 600.  Unde este logica? Că nu s-a schimbat nimic în ce privește lipsa componentelor. Cel mai corect ar fi fost să se scoată la licitație pe loturi de câte 50”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Ministerul nu a demontat acuzațiile

Răspunsurile MAI la acuzațiile punctuale referitoare la caietul de sarcini nu au apărut nici acum. Și asta în condițiile în care a fost demonstrat cum au fost eliminate celelalte mărci. Skoda Octavia 2.0 TSI DSG 4×4, mai ieftină cu 10.600 de euro, a picat la înălțimea maximă din caietul de sarcini de 1.450 mm, pentru că are 1.469 mm, specificație care a eliminat și Volkswagen Passat, care are 1.456 mm. Audi A4 40 TFSI, cu același preț și cu aproape toate cerințele îndeplinite, a fost eliminat la cutia de viteze automată, care are 7+1 trepte, în loc de 8+1 trepte trecut în caietul de sarcini, deși diferența de performanțe nu prea există, iar Mercedesul C 200 4Matic, cu o cutie de 9+1 trepte, a căzut la capacitatea cilindrică, având doar 1,5 litri, în loc de cerința de 1,9, deși are 224 cai putere și atinge 100 km în 7,1 secunde. În plus, deși MAI a vehiculat ideea că și Alfa Romeo putea participa la licitație, cei de la Alfa Romeo au transmis că sub nicio formă nu s-ar fi încadrat în prețul ministerului.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.376 afisari

8 COMENTARII

  1. Bai Bode,esti al treilea plagiator din PNL cocotat in guvernul meu.Faci pe prostul ca sa scapi basma curata.Prostesti lumea in fata ca un nerusinat.Pai daca Cocotatul sef ne tot prosteste in fata,ai capatat curaj,mai ales ca tu esti „dotore ” nu ca el .Va ” iubeste si va apreciaza ” romanii,cresteti mereu in sondaje.Ia zi,parandaratul,cum il impartiti,in lei sau in Euro ?

  2. Presul va iubeste si va apreciaza
    Dragii ,,miei rromani corupti,,dragi catei.
    Treaba asta, cu furatul ma ,,exciteaza”
    Cu conditia ca hotii sa fie de-ai mei

    Tare mult m-am bucurat cand Catzu
    A furat si a dus banetul in offshore,
    Vad pe unii care …vor sa rupa hatzul
    Si s-o ia pe aratura ,sa-i inchida poponetul!

    Dar nu voi permite niciodata
    Sa se ia justitea reformata
    De ai mei ca doar m-am chinuit
    Pana cand acolo i-am proptit

  3. Exact ,exact asa este !

  4. Bode ,o sluga supusa ,un pupa c..ur
    La fel ca Flutur o catea lingatoare
    O dihanie prosta ,martafoiul obscur
    Scarboasa fiinta si dezgustatoare!

    Cand vad fiintele astea de o jigosenie crasa
    Ce se apleaca in patru labe la stapan ,la picioare
    Imi vine sa vars si sa ma duc de acasa
    Sa ma avant de aici in lumea cea mare!

    Sa nu ma intorc inapoi niciodata
    In tara asta condusa de hoti
    De slugoi ce ne vand la taraba indata
    La straini ,politruci mafioti!

  5. Trebue sa va arate Guido Reil
    Ca sunteti niste hoti mafioti
    Ca sunteti condusi de prosti si debili
    Iar DNA-ul va corcoleste pe toti!

    Ca avem indivizi care si-au facut
    Singuri fara sa fie vreo lege ,nebunii!
    Pensii nesimtite de plosnite -n rut
    Ca -n vestul salbatic ,au dreptate strainii!

    Ne faceti de ras pe unde va duceti
    Rad de voi slugoi la raport
    Ne- ati adus la cheremuri si scuteci
    Iar ei va scuipa si va aseaza la colt!

    Din justitie ati facut o prosteala furata
    Sunt inchisi oponentii si sluga
    In halul acesta nu vedeti niciodata
    Civilizatia .Incetati cu ocara si ruga!

  6. Mi se face greata sa mai scriu…voi nu pricepeti ca masinile astea au un cip kamikaze care are comanda wireless????
    La orice ora poti sa devii „printesaDiana” daca cineva apasa butonul K(de la KO)……cipul se cheama QRS11

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger