AcasăSOCIALBNR, atac la pensiile speciale: "În nicio țară civilizată, oamenii nu ies...

BNR, atac la pensiile speciale: „În nicio țară civilizată, oamenii nu ies la pensie cu mai mult decât salariul la 45 de ani”

Eugen Rădulescu, cel care este consilierul guvernatorului BNR, a lansat un atac la adresa sistemului de pensii speciale.

El a zis că România este singura țară din rândul celor civilizate care permite ca unele persoane să iasă la pensie la vârsta de 45 de ani.

Problema se rezolvă peste 40 de ani

Economistul este revoltat şi de „rezolvarea” pe care a găsit-o statul român: desfiinţarea pensiilor speciale peste 40 de ani, abia.

„Eu nu mă pot abține să spun că avem problema colosală a pensiilor speciale, care este o problemă înspăimântătoare. Nu mai există pe fața pământului, în nicio țară civilizată, oamenii să iasă la pensie cu mai mult decât salariul la 45 de ani.

Nu se poate așa ceva, la noi se poate. Și am înțeles că s-a rezolvat problema, peste 40 de ani. Avem în sfârșit un program de țară. Rezolvăm pensiile speciale peste 40 de ani.

Acum avem 200.000 de oameni care ies la pensie între 45-50 de ani, 200.000! În 10 ani vom avea 300.000. Cât o să putem supraviețui cu așa ceva? Nu se poate”, a spus Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului BNR, la Digi24.

Cea mai mare pensie din România: 95.423 lei, brut

Din cele mai mari 10 pensii din România, cinci sunt obţinute pe bază de contributivitate (în domeniul bancar), iar cinci sunt pensii speciale din domeniul Justiţiei.

Cea mai mare pensie din România se ridică la suma brută de 95.423 de lei. Potrivit legii, se aplică un impozit de 10% pentru pensiile care depăşesc 2.000 de lei.

Deci cea mai mare pensie din România depăşeşte 16.800 de euro pe lună. Pensia aparţine unui fost bancher şi este obţinută strict pe bază de contributivitate.

Magistratul cu cea mai mare pensie din România beneficiază de 58.191 lei lunar. Suma este brută.

author avatar
Andrei Ștefan
1.167 afisari

11 COMENTARII

  1. Abia acum BNR a descoperit „problema colosală a pensiilor speciale”!!Băă bandiților,terminați cu fățărnicia și respectați-aplicând -Constituția cu toate prevederile sale.Așa nu vor mai exista „speciali”privilegiați.

  2. Marea gasca nationala a acaparat tot sau a dat altora!! . Asa sa va ajute Dumnezeu ca toti asa scoateti pe gura la primul pas!!

  3. Ar trebui că toți acei parlamentari care au votat aceasta tilharie asupra cetățenilor români și magistrații să fie obligați plătească din veniturile proprii acest jaf

  4. Tara civilizata???? Asta e problema ca noi suntem o colonie condusa de pieile roșii și care au adus România în pragul dezastrului și a disperării. Suntem al doilea popor migrator din lume Asta spune multe. Succes celor care au plecat din tara, care pleacă și care vor pleca!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger