AcasăSOCIALBilanț negru în ultimul weekend de vară. Număr uriaș de intervenții pe...

Bilanț negru în ultimul weekend de vară. Număr uriaș de intervenții pe litoral

marea neagra

Este o situație disperată pe Litoral. Forțele Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Constanța sunt în alertă și desfășoară zeci de activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical atât la sol, cât și din aer.

Duminică, marea a fost extrem de agitată, au anunțat autoritățile din Constanța, citate de ziuaconstanta.ro. Toate echipajele disponibile ale ISU, Gărzii de Costă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au fost angrenate în misiuni de căutare şi salvare a persoanelor dispărute în mare sau în pericol de înec.

„În tot sudul litoralului, începând de la Vama Veche până în Olimp, avem toate forţele inspectoratului (terestre patru SMURD, şenilate şi pe mare ambarcaţiunea din Portul Mangalia şi echipaje de scafandri) şi aerian (elicopterul) care desfăşoară activităţi de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puţin şapte persoane printre care copii, fie dispăruţi în mare, în pericol de înec sau resuscitati pe plajă. În momentul de faţă încă se primesc apeluri pe 112 din zona menţionată”, a declarat Anca Chiriţă., a declarat Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al instituției.

Este vorba despre 4 SMURD terestre, șenilate iar pe mare au ieșit ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandri. Se acționează și din aer, cu un elicopter care desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin 7 persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitați pe plajă.

Două persoane au murit înecate

Un bărbat în vârstă de 76 de ani a murit în marea agitată la Olimp, iar un alt bărbat de 44 de ani, din județul Suceava, a fost găsit fără suflare duminică dimineața mort, în zona orașului Sulina.

Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii au fost sesizați duminică dimineața cu privire la faptul că o persoană pluteste pe apele Mării Negre, în zona orașului Sulina. Conform polițiștilor, la examinarea cadavrului, care a fost trimis Serviciului de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, nu au fost constatate urme de violență.

author avatar
Andreea Vlad