AcasăSOCIALBig Brother-ul de pe străzile României. Şoferii, "pândiţi" de autorităţi

Big Brother-ul de pe străzile României. Şoferii, „pândiţi” de autorităţi

Big Brother-ul de pe străzile României. Şoferii, "pândiţi" de autorităţi

Autorităţile le-au pus gând rău şoferilor care se abat de la Codul Rutier. Au dezvoltat o aplicaţie prin care vor „pândi” metru cu metru comportamentul conducătorilor auto, în trafic.

Potrivit unei legi promulgate joi de președintele Klaus Iohannis, în maximum doi ani sistemul care va integra informații din bazele de date ale autorităilor și care se numește e-SIGUR trebuie să fie implementat.

Cum va funcţiona sistemul?

​Drumurile publice din România vor fi monitorizate printr-un sistem de camere video și senzori, într-un sistem integrat care va putea semnala rapid atât încălcările legislației rutiere de către șoferi, cât și date de trafic și calitate a drumurilor.

Sistemul e-SIGUR procesează automat datele de monitorizare a traficului rutier colectate și datele cuprinse în aceste sisteme informatice pentru a crea semnalări privind posibila încălcare a normelor de circulație pe drumurile publice.

Zeci de camere video şi în Bucureşti

Intrările în Bucureşti vor fi monitorizate video de zeci de camere de supraveghere. Acestea vor fi montate de Primăria Capitalei. Camerele pot să citească numerele de înmatriculare, să măsoare viteza pe care o are mașina, să detecteze dacă șoferul vorbește la telefon în timp ce conduce.

Primele au fost deja instalate pe Bulevardul Iuliu Maniu, dar asemenea dispozitive vor fi funcţionale în perioada următoare în 19 puncte de intrare în Capitală, în principalele intersecţii.

author avatar
Andrei Ștefan
458 afisari

7 COMENTARII

    • „1984” roman de George Orwell, scris in 1884. Iesplica acolo pe indelete despre ceea ce se intampla si se va intampla in lume.

        • contoare si controale,
          revizii si verificari
          la 2 ani,
          la 10 ani,
          ca la centrala termica!

          SA STRANGE LANTZU!
          (robu cu robu va fi unit
          ca vrea ca nu vrea)

  1. Speram ca vor filma gaurile si santurile din sosele provocate de camioanele mafiilor politice locale care distrug albiile raurilor in cautare de agregate de balastiera care se exporta in tarile Golfului.Drumurile din zonele respective au devenit un pericol grav pentru siguranta circulatiei.Bineinteles nimeni nu aude ,nimeni nu vede.Pun camere si ei nu au nici druumuri jegosii.

  2. Poate il ajuta aceste camere sa vada cum arata mizeria de drumuri si autostrazi, carpite pe toate partile. Nu le vede cand il poarta la Sibiu? I-a intrebat careva citi bani si cata spaga le pica din aceasta afacere cu camerele? Nu au facut un metru de autostrada care sa arate ca cele din occident. Totul e insirat ca pishatul boului, pline de hopuri si crapaturi, manjite de carpeli cu plombe care provoaca scarba. Suntem condusi de hoti si incompetenti la toate nivelele. In institutiile statului in Italia au in dotare automobile fabricate in Italia.Ai nostri nu pot circula cu Dacia,le trebuie marci din occident,sa mearga banii la nemti si francezi nu la noi in Romania. Astia nu sunt guvernanti ,sunt borfasi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger